Επιστολή Περδίκη προς Γ. Εισαγγελέα – Είχε συμβουλεύσει τη Γιολίτη να κινηθεί νομικά;

Επιστολή Περδίκη προς Γ. Εισαγγελέα – Είχε συμβουλεύσει τη Γιολίτη να κινηθεί νομικά;

Η Κυβέρνηση και η υπουργός Δικαιοσύνης παραμένουν σοβαρά εκτεθειμένοι στο θέμα του σατυρικού λογαριασμού (parody account)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κίνηματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών,  αναμένουν σοβαρές και πειστικές εξηγήσεις τόσο από την υπουργό Δικαιοσύνης κ. Έμιλυ Γιολίτη, όσο και από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη για την κατάχρηση εξουσίας για την οποία κατηγορείται η υπουργός.

Η πρωτοφανής απόπειρα φίμωσης ενός σατυρικού λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η έκδοση δικαστικού διατάγματος και η αστυνομική «εισβολή» που ακολούθησε (σε λάθος σπίτι από ότι δημοσιεύεται εκ των υστέρων) δεν μπορούν να ξεχαστούν. Απαιτούμε εξηγήσεις, απολογία και ανάληψη της ευθύνης (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Τέτοιου είδους συμπεριφορές απόπειρας φίμωσης, με την έφοδο της Αστυνομίας σε οικία προσώπου που τάχα διατηρούσε λογαριασμό – παρωδία, μετά από καταγγελία της υπουργού Δικαιοσύνης, παραπέμπουν μόνο σε ολοκληρωτικό καθεστώς.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη επιβάλλεται να τοποθετηθεί επί του προκειμένου.

Για τον πιο πάνω σκοπό ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα κ. Γιώργο Σαββίδη ζητώντας του ενημέρωση για τη δική του θέση επί του θέματος και εάν έχει εμπλοκή στην υπόθεση αυτή.

Συγκεκριμένα ο κ. Περδίκης ρωτά τον Γενικό Εισαγγελέα:

  • Εάν έχει, ως νομικός σύμβουλος της Κυβέρνησης, συμβουλεύσει την υπουργό να κινηθεί με αυτό τον τρόπο;

 

  • Πώς θα αντιδράσει η Κυπριακή Δημοκρατία έναντι του δικαιολογημένου εξ όσων φαίνεται διαβήματος του ατόμου του οποίου παραβιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα του;
  • Εάν έχει δώσει σχετικές οδηγίες στους υπουργούς και άλλα δημόσια πρόσωπα για το πως θα πρέπει να αντιδρούν σε τέτοιες περιπτώσεις;

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τασσόμαστε υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης, της έκφρασης αλλά και στη λήψη ή μετάδοση πληροφοριών και ιδεών, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταπατούνται από τον οποιονδήποτε.