Επιστολή παραπληγικών προς Χριστόφια:Πείτε «όχι» στον εξευτελισμό της κοινωνίας, κύριε πρόεδρε…

Η επιστολή των ατόμων με παραπληγία προς τον Δημήτρη Χριστόφια είναι κραυγή αγωνίας για το κράτος πρόνοιας που καταρρέει.

“Προστατέψτε τις πιο αδύνατες ομάδες πληθυσμού και τα άτομα με αναπηρίες μεσούσης αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης στη χώρα μας”, γράφει ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου και Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, Δημήτρης Λαμπριανίδης.

Η προστασία της αξιοπρέπειας της κοινωνίας και των πολιτών της, αλλά και η προστασία του κράτους πρόνοιας, που χτίστηκε με σκληρούς αγώνες, είναι ευθύνη του προέδρου. Τα άτομα με προβλήματα υγείας το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα και το επισημαίνουν. Η ζωή τους είναι ήδη δύσκολη, και χωρίς τα επιδόματα που δικαιούνται θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης.

Γιαυτό και η απελπισία τους γίνεται φωνή διεκδίκησης … «μην επιτρέψετε τον εξευτελισμό αυτής της κοινωνίας εξοικονομώντας ψίχουλα με μειώσεις σε επιδόματα και παροχές που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρίες, τα οποία λαμβάνουν σαν αντιστάθμισμα του αυξημένου κόστους διαβίωσης που φέρνει στη ζωή τους η αναπηρία”.

Η ευθύνη για την οικονομική κατάσταση δεν βαρύνει τις αδύναμες τάξεις των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας για αυτή την κατάντια. «Δώστε κ. Χριστόφια, στην τρόικα το έλεγχο των οικονομικών μας ,αλλά δεν πρέπει να δώσετε και την αξιοπρέπεια αυτής της κοινωνίας»….