Επιστολή Ντράγκι: “Ξαναζεσταμένο φαγητό”

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η είδηση που δημοσιεύεται σήμερα  για επιστολή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι προς την Κομισιόν, με την οποία ο κ. Ντράγκι φέρεται να ζητά την παρέμβαση και προστασία της ανεξαρτησίας του θεσμού του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στην Κύπρο, αποτελεί “ξαναζεσταμένο φαγητό”.

Ανέφεραν επίσης, ότι τα ίδια δημοσιεύματα για επιστολή Ντράγκι προς Κομισιόν για το θέμα του Πανίκου Δημητριάδη, υπήρξαν και στις αρχές Νοεμβρίου. Ωστόσο, επεσήμαναν ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία πληροφόρηση ότι τέτοια επιστολή έχει αποσταλεί από τον κ. Ντράγκι.

Παράλληλα, τόνισαν ότι καμία απολύτως αναφορά σε μια τέτοια επιστολή και γενικότερα καμία αναφορά για το θέμα του Διοικητή της ΚΤ δεν έγινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τις επαφές του στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο και το Κολέγιο Επιτρόπων.

Τα νέα δημοσιεύματα για το θέμα αυτό είναι -είπαν- «ξαναζεσταμένο φαγητό» της προηγούμενης είδησης, και σημείωσαν πως για την Κυβέρνηση δεν υφίσταται απολύτως κανένα ζήτημα.