Επιστολή – «κόλαφος» στο Ν. Αναστασιάδη για τις Κ.Α.

Πλήρη επιβεβαίωση των όσων είχε επισημάνει με συχνές αναρτήσεις της η Laimitomos.com για το «μπάχαλο» στις Κυπριακές Αερογραμμές (Κ.Α.), αποτελεί η επιστολή – «κόλαφος» της ΠΑΣΥΠΙ για τα τεκταινόμενα στον κρατικό αερομεταφορέα, που διαβιβάστηκε ήδη στο νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Η επιστολή που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τα μεγάλο προβλήματα των Κ.Α. τα οποία η Laimitomos. com έχει αναδείξει ένα προς ένα, συμπεριλαμβανομένων των αποτυχημένων σχεδίων εξυγίανσης της εταιρείας και των ανελλιπών χρηματοδοτήσεων της στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών.

Είχαμε επισημάνει ουκ ολίγες φορές την ανάγκη για κάθαρση και απόδοση ποινικών ευθυνών στους διοικούντες του κρατικού αερομεταφορέα που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανοιχτές …πληγές του κράτους.

Τα προβλήματα αυτά αναδεικνύει τώρα και η ΠΑΣΥΠΙ, η οποία απευθύνει έκκληση στο Ν. Αναστασιάδη για αλλαγές και ανακατατάξεις στον κρατικό αερομεταφορέα αλλά για την έναρξη ερευνών από τη Βουλή επί των αποφάσεων που έλαβε η διοίκηση της εταιρείας.

Παράλληλα, η ΠΑΣΥΠΙ επισημαίνει στην επιστολή της που διαβιβάστηκε στον Νίκο Αναστασιάδη από τον υφυπουργό παρά τω Προέδρω Νίκο Πετρίδη, πως δεν είναι δυνατόν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα στις Κ.Α. να είναι σε θέση να μπορούν να το λύσουν κιόλας.

Τονίζει, επίσης, πως το τελευταίο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς τα κύρια σημεία του δεν έχουν υλοποιηθεί. «Η ίδια η διεύθυνση η οποία απέτυχε να θέσει την εταιρεία σε σωστή πορεία εξυγίανσης παραμένει στο «τιμόνι» των Κ.Α.» επισημαίνει η ΠΑΣΥΠΙ, και υπενθυμίζει πως το πλεονάζον προσωπικό – περί τους 400 εργαζόμενους – παραμένει στις θέσεις τους…