Επιστολή Κολοκασίδη στο ΡΙΚ για τα debates: Αναμένουμε ότι θα τηρήσει όσα δημοσίως δεσμεύτηκε

Επιστολή Κολοκασίδη στο ΡΙΚ για τα debates: Αναμένουμε ότι θα τηρήσει όσα δημοσίως δεσμεύτηκε

Σε συνέχεια της προκλητικής απόφασης του κ. Χριστοδουλίδη να ακυρώσει τη συμμετοχή του στις προγραμματισμένες τηλεοπτικές συζητήσεις υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας το Σεπτέμβριο, καλούμε το ΡΙΚ όπως προχωρήσει σε επαναπρογραμματισμό των συζητήσεων με την ίδια σύνθεση εντός του Οκτωβρίου.

Αναμένουμε επίσης ότι το ΡΙΚ θα τηρήσει όσα δημοσίως δεσμεύτηκε και θα αφήνει κενή τη θέση οποιουδήποτε υποψηφίου αρνηθεί να συμμετάσχει στις προγραμματισμένες συζητήσεις.

Καλούμε δε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να εφαρμόσει επιτέλους ισότιμα κριτήρια προβολής των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας και να μην μεροληπτεί υπέρ των τεσσάρων κομματικών υποψηφίων και σε βάρος των ανεξάρτητων υποψηφίων.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του Εκλογικού Επιτελείου Γ. Κολοκασίδη προς το τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ:

Επιστολή προς Πρόεδρο ΡΙΚ
Προς: κ. Μιχάλη Μιχαήλ
Πρόεδρος Δ.Σ. ΡΙΚ

Αξιότιμε κ. Μιχαήλ,
Θέμα: Προγραμματισμός debates

Μετά την απόφαση του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη να μην παραστεί σε καμμιά από τις τηλεμαχίες του ΡΙΚ κατά το Σεπτέμβριο, ιδιαίτερα στην τηλεμαχία που ήταν προγραμματισμένη την 1η Σεπτεμβρίου στην οποία κλήθηκε και ο κ. Γιώργος Κολοκασίδης, αναμένουμε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση:

Θα τηρήσει την πολιτική της «κενής καρέκλας» κατά τις τηλεμαχίες του Σεπτεμβρίου για όσους υποψήφιους αθετήσουν τις υποσχέσεις τους και δεν παραστούν στις προγραμματισμένες συζητήσεις, όπως είχατε αναφέρει δημοσίως

Για σκοπούς δεοντολογίας και σωστής προβολής των υποψηφίων, θα επαναπρογραμματιστεί με τους ίδιους συζητητές η τηλεμαχία της 1ης Σεπτεμβρίου τον Οκτώβριο σε μέρα και ώρα που θα βολεύει και το πρόγραμμα του κ. Χριστοδουλίδη.

Για σκοπούς ίσης και αντικειμενικής μεταχείρισης, πολυφωνίας και σωστής ενημέρωσης των πολιτών, θα παραχωρηθεί ισότιμος χρόνος στους ανεξάρτητους υποψηφίους και δεν θα συνεχιστεί η σκανδαλώδης ευνοιοκρατική πολιτική υπέρ των τεσσάρων κομματικών υποψηφίων (Α. Νεοφύτου – Ν. Χριστοδουλίδη – Α. Μαυρογιάννη- Χρ. Χρίστου)

Κατ’ εμάς το ΡΙΚ δεν νοείται να αποτελεί προέκταση των κομμάτων, αλλά οφείλει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση που υπηρετεί τους πολίτες. Οτιδήποτε λιγότερο, αποτελεί έκπτωση από τους δημοκρατικούς κανόνες.