Επιστολή εργαζομένων και συνταξιούχων στη CYTA

“Αφήστε μας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε εσάς, στην κάθε οικογένεια και στην κάθε επιχείρηση”.

Mε ανοικτή επιστολή τους οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Cyta, απευθύνονται προς τη Κυπριακή κοινωνία, απολογούμενοι για την ταλαιπωρία που πιθανόν προκάλεσαν τα απεργιακά μέτρα της 14ης Φεβρουαρίου, επεξηγώντας ότι ο αγώνας τους εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο αγώνα του κυπριακού λαού για προστασία των κατακτήσεων και των δικαίων του από τις αλλότριες επιβουλές.

Θεωρούμε τη Cyta, αναφέρουν στην επιστολή τους, μια σπουδαία κατάκτηση της κυπριακής κοινωνίας, ένα περιουσιακό στοιχείο που αποδείχτηκε διαχρονικά ιδιαίτερα κερδοφόρο και υπενθυμίζουν ότι η Cyta, πέραν από την σημαντικότατη άλλη προσφορά της, απέδωσε τα τελευταία χρόνια στα ταμεία του Κράτους-ιδιοκτήτη της, πέραν του €1 δισ.

“Αποτέλεσε επανειλημμένα το κυριότερο ανάχωμα στην παρούσα αλλά και σε προηγούμενες οικονομικές κρίσεις, και απάμβλυνε τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία. Και σίγουρα μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να επιτελεί το έργο αυτό”, σημειώνουν.

Κάποιοι, προσθέτουν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Cyta, “θα σπεύσουν να αμφισβητήσουν τις προθέσεις και τα κίνητρα μας και θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν την ηθικά και νομικά δικαιολογημένη πρόταξη των δικαίων μας ως ιδιοτελή”, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δικαιολογηθούν σ’ αυτούς τους «καλοθελητές» και δεν θα προσπαθήσουν να τους πείσουν “γιατί δεν είναι μεμπτό να επιμένουμε να μην θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι στη Cyta, που το μόνο «έγκλημα» που έχουν διαπράξει είναι ότι προσέφεραν σ’ αυτό τον τόπο, και κατάφεραν να αναπτύξουν και να διατηρήσουν ένα οργανισμό με πραγματική αξία, ακόμα και σήμερα, στις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομικής ιστορίας του τόπου μας”.

Θα τους ζητήσουμε μόνο, προσθέτουν, “να συγκρίνουν τις δικές μας προθέσεις και τη δική μας προϊστορία με τις προθέσεις και την προϊστορία των οργανωμένων συμφερόντων, που επιβουλεύονται και εργολαβικά διαβάλλουν τη Cyta, και που μόνη επιδίωξή τους είναι να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα δικά τους εγκλήματα, που κατά κύριο λόγο ευθύνονται για την παρούσα κατάσταση της Κύπρου”.

Συνεχίζοντας, οι εργαζόμενοι στη Cyta, αναφέρουν ότι γνωρίζουν τον Οργανισμό καλύτερα από κάθε άλλον, υπήρξαν οι κύριοι στυλοβάτες της ως τώρα επιτυχημένης πορείας της, από την οποία επωφελήθηκαν και οι ίδιοι, αλλά και ολόκληρος ο κυπριακός λαός και ότι αυτοί πρώτοι απαίτησαν αναδιάρθρωση και διόρθωση των στρεβλώσεων που υπάρχουν στον Οργανισμό, με στόχο τη μεγιστοποίηση του οφέλους που μπορεί η κοινωνία να αντλήσει από αυτόν.

“Είμαστε σίγουροι ότι θα δείξετε κατανόηση και δεν θα στρέψετε τα πυρά σας σε εμάς τους εργαζόμενους, που νοιαζόμαστε πραγματικά για αυτή την περιουσία, που ουσιαστικά ανήκει σε εσάς, αλλά θα στρέψετε τα βλέμματα σε αυτούς που έχουν πολλούς λόγους να θέλουν να υφαρπάξουν αυτή την περιουσία από εσάς”, αναφέρουν απευθυνόμενοι προς την κοινωνία.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στη Cyta καταλήγουν με τη δραματική έκκληση “αφήστε μας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε εσάς, στην κάθε οικογένεια και στην κάθε επιχείρηση”.