Επιστολή ΑΚΕΛ στην Υπουργό για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λευκωσία

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Αντρέας Φακοντής απέστειλε στην Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιστολή με θέμα το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λευκωσίας.

Παρατίθεται η επιστολή: 

«Έντιμη κυρία Υπουργέ,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η κυκλοφορία τόσο στην είσοδο της Λευκωσίας, όσο και στις κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν εντός και εκτός της μείζονος Λευκωσίας, αυξάνεται συνεχώς. Ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, όπως το πρωί, λίγο μετά το μεσημέρι και το απόγευμα, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο εντός της πόλης της Λευκωσίας είναι ανυπόφορη.

Η ταλαιπωρία που υφίστανται οι χρήστες του εν λόγω οδικού δικτύου είναι τεράστια και η καθυστέρηση που σημειώνεται για να φτάσει κάποιος στον προορισμό του είναι πολύ μεγάλη. Ταυτόχρονα, το κυκλοφοριακό πρόβλημα προκαλεί άγχος, νεύρα και κούραση στους οδηγούς, τα οποία επιδρούν αρνητικά στην ασφαλή οδήγηση και μπορεί πολλές φορές να αποτελέσουν την αιτία πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων.

Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι πολλές φορές η διάρκεια της διαδρομής από την είσοδο της Λευκωσίας (από την έξοδο του ΓΣΠ) μέχρι το κέντρο της πόλης είναι ίση με τη διάρκεια της διαδρομής Πάφος – Λευκωσία.

Παρόλο που το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Λευκωσίας έχει συζητηθεί πολλές φορές και έγιναν κάποιες προσπάθειες για αντιμετώπιση του, εντούτοις, τα όποια μέτρα λήφθηκαν μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να δώσουν λύσεις με αποτέλεσμα το πρόβλημα να οξύνεται συνεχώς.

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε κατά πόσο το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μελετά το όλο ζήτημα και εάν ναι, σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Λευκωσία και μείωση της ταλαιπωρίας των οδηγών και γενικότερα των χρηστών των εν λόγω οδικών αρτηριών.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».