Επιστολή Αβέρωφ στον ΠτΒ – Διαφάνεια, διαφθορά, οριζόντια ψήφος, ασυμβίβαστο

Επιστολή Αβέρωφ στον ΠτΒ – Διαφάνεια, διαφθορά, οριζόντια ψήφος, ασυμβίβαστο

Με επιστολή η οποία απευθύνεται στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ζητεί την άμεση συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν τη διαφάνεια, θωρακίζουν το κύρος και την αξιοπιστία της πολιτείας και των εκλεγμένων αντιπροσώπων της αλλά και αναβαθμίζουν την ποιότητα της δημοκρατικής λειτουργίας.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ζητεί την άμεση συζήτηση,

• Των μεταρρυθμίσεων για καταπολέμηση της διαφθοράς, με σκοπό την περισσότερη διαφάνεια και τη λογοδοσία.

•Των μεταρρυθμίσεων για βελτίωση της λειτουργίας της πολιτείας.

•Την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Βουλής και των βουλευτών με την εφαρμογή των συστάσεων της GRECO καθώς και των εισηγήσεων του Γενικού Ελεγκτή.

•Την οριζόντια ψηφοφορία, το Ασυμβίβαστο και την Επιστολική Ψήφο.

Προτάσεις που συνιστούν ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο μετασχηματίζει ριζικά τη σχέση του πολίτη με την πολιτεία και τους θεσμούς, ελαχιστοποιεί και τιμωρεί αυστηρά φαινόμενα κατάχρησης και κακοδιαχείρισης.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τονίζει την κρισιμότητα της συζήτησης και της ψήφισης των προαναφερθέντων μεταρρυθμίσεων με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, ακόμη και αν απαιτηθεί αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος, ενώ σημειώνει πως τα θέματα που εγείρονται μέσω της επιστολής θα πρέπει να τεθούν άμεσα προς συζήτηση σε Σύσκεψη Αρχηγών Κομμάτων.