Επιστημονες: 5 πράγματα που συμβαίνουν σε ένα ζευγάρι που είναι καιρό μαζί!

Οι σχέσεις που έχουν διάρκεια στον χρόνο μπορεί να προκαλέσουν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης στο ζευγάρι, σύμφωνα με την επιστήμη.

Η συνύπαρξη με κάποιον για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλάζει τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο. Βασικά αλλάζει εσάς τους ίδιους.

Μάλλον κάτι ήξεραν οι παλιοί όταν έλεγαν «με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις».

Που σημαίνει ότι μετά το πέρασμα του χρόνου τα ζευγάρια που είναι καιρό μαζί αποκτούν κάποια χαρακτηριστικά που τους δένουν ακόμα περισσότερο.

1. Αρχίζουν να μοιάζουν μεταξύ τους με τον καιρό

Πιθανόν να έχετε παρατηρήσει ότι όσα περισσότερα χρόνια είναι μαζί ένα ζευγάρι, τόσο περισσότερο μοιάζουν. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν τα ζευγάρια ζουν μαζί επί πολλά χρόνια, εμφανίζουν μεγαλύτερη ομοιότητα στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ο τρόπος ζωής, η διατροφή που κάνει κανείς αλλά και οι συνήθειες που έχει, επιδρούν σε μεγάλο βαθμό στην εξωτερική του εμφάνιση. Κατά συνέπεια, τα ζευγάρια που ακολουθούν τον ίδιο τρόπο ζωής, που καταναλώνουν τα ίδια φαγητά, που κάνουν πολλά πράγματα μαζί – από ποδήλατο μέχρι τα ψώνια για το σπίτι-, που έχουν τις ίδιες εμπειρίες εμφανίζουν περισσότερες ομοιότητες στην εξωτερική τους εμφάνιση από αυτά που παραμένουν τυπικά και μόνο κάτω από την ίδια στέγη.

2. Αποκτούν τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας

Τα ζευγάρια που είναι καιρό μαζί αρχίζουν σιγά σιγά να αποκτούν τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας και φτάνουν σε σημείο να καταλαβαίνονται με τα μάτια. Με την πάροδο του χρόνου ο ένας καταλαβαίνει τον άλλον καλύτερα και έτσι μπορούν και επικοινωνούν με έναν τρόπο που δύσκολα μπορεί ένας τρίτος να το αντιληφθεί.

3. Τους βγαίνει ο αληθινός τους εαυτός

Ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι από εμάς μιλάμε με γνωστούς, συνεργάτες και στενούς φίλους διαφέρει αισθητά από το πώς μιλάμε όταν είμαστε μόνοι με τον σύντροφό μας. Οταν είμαστε με άλλους, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε έναν αυτοέλεγχο. Δηλαδή, προσέχουμε τι λέμε, προσαρμοζόμαστε πολλές φορές με τη συμπεριφορά των άλλων και δεν είμαστε πραγματικά ο αληθινός μας εαυτός. Οταν είμαστε όμως με τον σύντροφό μας, αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο και συμπεριφερόμαστε χωρίς να φιλτράρουμε τις σκέψεις και τον λόγο μας. Είμαστε πιο ειλικρινείς και ανοιχτοί.

4. Μοιάζουν σιγά σιγά στον τρόπο που μιλάνε

Εκτός από το δικό τους κώδικα επικοινωνίας, τα μακροχρόνια ζευγάρια τελικά αρχίζουν να ταιριάζουν μεταξύ τους στους βασικούς ρυθμούς και τις συντακτικές δομές της ομιλίας τους, αναφέρουν οι επιστήμονες. Βασικά, όταν δύο άνθρωποι περνούν αρκετό χρόνο μαζί, αρχίζουν να ταιριάζουν στον τρόπο που μιλάνε. Μιμούνται τα πάντα, ακόμη και τις παύσεις ανάμεσα σε λέξεις και προτάσεις.

5. Κάνουν αστεία που μόνο εκείνοι γελάνε με αυτά

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το γέλιο μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ποιότητα μιας σχέσης και κατ’ επέκταση να την κάνει να κρατήσει περισσότερο. Ερευνες έδειξαν ότι τα μακροχρόνια ζευγάρια γελάνε συχνά μεταξύ τους και μάλιστα πολλές φορές μόνο εκείνοι βρίσκουν κάποια πράγματα αστεία.

Check Also

Τζέιμς Κάμερον: O Λεονάρντο Ντι Κάπριο παραλίγο να χάσει τον ρόλο του στον «Τιτανικό»…

Ο ρόλος του Τζακ Ντόσον στην ταινία «Τιτανικός» ήταν εκείνος που ουσιαστικά, έκανε τον Λεονάρντο …

O Κάνιε Γουέστ ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία των ΗΠΑ το 2024

Να εκπληρώσει ακόμη τις πολιτικές του φιλοδοξίες προσπαθεί ο ράπερ Κάνιε Γουέστ. Όπως ανακοίνωσε ο …