Επιστήμονες δημιούργησαν το πιο ακριβές 3D μοντέλο του κορωνοϊού (Video)

Oι επιστήμονες δημιούργησαν την πιο επικαιροποιημένη 3D εικονογράφησή του κορονοϊού SARS-CoV-2, χαρτογραφώντας τόσο την εξωτερική εμφάνιση όσο και την εσωτερική δομή του ιού.

Έχετε την απορία -για κάποιον λόγο- πώς μοιάζει ο κορονοϊός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19;

Ενώ σιγά σιγά συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εμφάνιση του φονικού στον κόσμο, οι επιστήμονες δημοσίευσαν την πιο επικαιροποιημένη εικονογράφησή, χαρτογραφώντας τόσο την εξωτερική εμφάνιση όσο και την εσωτερική δομή του ιού.

Η οπτικοποίηση έγινε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας King Abduallah (KAUST) της Σαουδικής Αραβίας μέσω ενός τρισδιάστατου μοντέλου και συνδυάζει όλα τα τελευταία στοιχεία για τον SARS-CoV-2.

Στο βίντεο οι ακαδημαϊκοί παρουσιάζουν το μοντέλο τους, που περιλαμβάνει τις αιχμές πρωτεΐνης στην επιφάνειά του, καθώς και γενετικό υλικό τυλιγμένο μέσα στην ιική μεμβράνη.

«Το 3D μοντέλο μας δείχνει την παρούσα κατάσταση της δομής του SARS-CoV-2 στο ατομικό επίπεδο και αποκαλύπτει λεπτομέρειες του ιού που μέχρι τώρα ήταν αδύνατο να δούμε, όπως πώς θεωρούμε ότι οι πρωτεΐνες νουκλεοκαψιδίων σχηματίζουν μια δομή σαν σκοινί μέσα του», αναφέρει ο ερευνητής Ondřej Strnad.

Check Also

Ο Νίκος Μπάρκουλης μιλά για τον πατέρα του, το μπούλινγκ, το ΤikΤok, το J2US… (Video)

Ο γιος του αείμνηστου Ανδρέα Μπάρκουλη, Νίκος ήταν ένας από τους καλεσμένους του Γρηγόρη Αρναούτογλου. …

Το iPhone έχει επτά «μυστικούς» κωδικούς που ξεκλειδώνουν επιπλέον εφαρμογές (Video)

Αρκετές συσκευές smartphone, είτε πρόκειται για Android κινητό είτε για iPhone, έχουν λειτουργίες οι οποίες …