Επισκόπηση Κυπριακού τύπου

ΑΛΗΘΕΙΑ:  Με τίτλο «Πώς το ΑΚΕΛ τρώει τα παιδιά του!…» αναφέρεται στον πρώην Πρόεδρο της Αλκής, Μίμη Φαντούση, την σχέση του ίδιου και του αδερφού του με το ΑΚΕΛ, με αφορμή την εμπλοκή του στην υπόθεση της αγοράς τ/κ τεμαχίου στην Δρομολαξιά. Αλλού γράφει ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας ετοίμασε έκθεση για τον εκφοβισμό του μάρτυρα Μίμη Φαντούση, την οποία παραδίδει σήμερα στην Γενική Εισαγγελία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αναθεωρούνται τα μαθητικά κόμιστρα και συζητείται η απαλλαγή όλων των μαθητών του δημοτικού σχολείου και οι άποροι μαθητές στη μέση εκπαίδευση.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Θύελλα αντιδράσεων κατά του πορίσματος» αναφέρεται στο πόρισμα της Επιτροπής για την Οικονομία και γράφει ότι ο Σταύρος Ζένιος μιλά για «κωμωδία διερεύνησης» ενώ επικρίσεις διατύπωσαν ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης και ο νυν, Κώστας Κληρίδης. Αλλού γράφει ότι επίκειται νέος κύκλος συλλήψεων για την υπόθεση της Δρομολαξιάς, προσθέτοντας ότι στο στόχαστρο βρίσκονται μέλη του ΔΣ της CYTA και πως ο Άντρος Κυπριανού λέει ότι έχει στοιχεία για την «σκευωρία». Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ατέλειωτες ουρές στο Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη για τις κάρτες νοσηλείας και πως ο Υπουργός Υγείας έδωσε παράταση για την ανανέωσή τους.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Έκθεση χάθηκε στον δρόμο» γράφει ότι 100 σελίδες έρευνα για τις τράπεζες του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, Σταύρου Ζένιου δεν συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα και πως έρχονται στο φως διαφωνίες εντός της Επιτροπής. Αλλού γράφει ότι ανακατώνει την τράπουλα ο Ντάουνερ και χθες πέρασε σχεδόν ολόκληρη την ημέρα με τους διαπραγματευτές και πως παρουσιάζει ιδέες με στόχο την γεφύρωση των διαφορών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στο σκοτάδι βρίσκεται μεγάλη κλοπή από τις Κυπριακές Αερογραμμές καθώς έκαναν φτερά μηχανήματα αξίας 1,3 εκ ευρώ και η υπόθεση πήγε στην Εισαγγελία με την ένδειξη ανεξιχνίαστη.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Μνημείο ασυναρτησίας» αναφέρεται στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία και γράφει ότι το ΑΚΕΛ καταγγέλλει νόθευση της δημοκρατίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ποινή κάθειρξης είκοσι χρόνων επιβλήθηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Αλλού γράφει ότι το ΥΠΟΙΚ αδιαφορεί για το δάνειο των 101 εκ ευρώ από την Cyta και ότι μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να ανανεωθεί ή όχι το ομόλογο.

The Cyprus Daily:  Με τίτλο «Αίρετε τους περιορισμούς τώρα» γράφει ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει το εμπάργκο ενάντια στα κυπριακά πλοία για να οικοδομήσει την εμπιστοσύνη και αναφέρεται σε σχετικές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη χθες. Αλλού γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ παρέθεσε χθες δείπνο στους διαπραγματευτές των δύο πλευρών καθώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επανέναρξη των συνομιλιών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις ΗΠΑ είναι «κλειστή» για δεύτερη εβδομάδα.

Cyprus Mail:  Με τίτλο «Υπερβολικά απλουστευμένη η έκθεση της Ερευνητικής» αναφέρεται επίσης στο πόρισμα της Επιτροπής για την Οικονομία και τις σχετικές δηλώσεις από τους Αλέκο Μαρκίδη και Σταύρο Ζένιο, σημειώνοντας ότι ακόμη και η Ηλιάνα Νικολάου που συνυπέγραψε το πόρισμα, έχει υποβάλει την δική της προσθήκη. Αλλού γράφει ότι το 95% των τουριστών εξακολουθούν να έρχονται στην Κύπρο λόγω του ήλιου και της θάλασσας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επαινεί τις κινήσεις για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.