Επισκόπηση Κυπριακού τύπου

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Κύριο θέμα της εφημερίδας σήμερα “ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ…. ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ” – κουτσουρεμένες οι επιταγές μισθών και συντάξεων στο τέλος του μήνα. Η Βουλή ψήφιζε τα νομοσχέδια και ο κόσμος διαδήλωνε. Σήμερα στο γιούρογκρουπ το δημόσιο χρέος μας. Το δεύτερο μεγαλύτερο το  πακέτο για τις τράπεζες. Υπό την εποπτεία της Ευρωπαικής Κ. Τράπεζας.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πρωτοσέλιδο “ΒΑΡΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” – Νέοι φόροι, μειώσεις μισθών, κατάργηση επιδομάτων σε 23 νομοσχέδια. Τρίτος σκόπελος στο Γιούρογκρουπ. Ασυδοσία στις υπερωρίες γιατρών. Στις 200.000 οι άδειες για κοινοτικούς. Απεργία διαρκείας το 60% της Cyta. Δεν ανοίγει στη Κύπρο η υπόθεση της Ήλιος. Σε κλοιό διαδηλώσεων το κοινοβούλιο.

ΑΛΗΘΕΙΑ: “ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ” – η κυβέρνηση αναζητεί εναγωνίως χρήματα. 14 φόροι θα φέρουν 4,5 δις το 2013. Πέτρες  αυγά και προπηλακισμοί στη Βουλή. Οίκος θα ελέγξει…. οίκο.Ολλανδοί για το τερματικό πετρελαιοειδών. Αποσύρθηκε προσωρινά το νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων.

ΧΑΡΑΥΓΗ: “ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 54 ΧΡΟΝΙΑ” – Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε αποκατάσταση της αλήθειας και της μνήμης αδίκως δολοφονηθέντων αριστερών  από μασκοφόρους του Γρίβα. Ωρα για σοβαρές προτάσεις και όχι για υπερφίαλες εξαγγελίες.

ΠΟΛΙΤΗΣ: “ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΑΛΚ” – δίνει μόνο δάνειο 34 εκατ. που δεν φτάνει για τα κρατικά ταμεία. Η Βουλή ενέκρινε 23 μνημονιακά νομοσχέδια. όλα πλην … ενός. Αδειάζουν τα ταμεία. Αποκατάσταση αριστερών. Ολλανδικό  τερματικό. Καταδίκη και αμοιβή. Κρίσιμο Γιούρογκρουπ σήμερα για Κύπρο .