Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τον τίτλο “Μάχη με ασπίδα το παιδί του”, γράφει ότι σκηνές φαρ-ουέστ εξελίχθηκαν στη Λάγια μεταξύ Αστυνομικών -Ονουφρίου και αναφέρεται στα μοιραία λάθη που οδήγησαν την Αστυνομία στην κρυψώνα του. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Κενεβέζος διορίζεται πρεσβευτής στην Αθήνα και ο Φωτίου επικεφαλής του υπό σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Αλλού η “Σ” αναφέρει ότι βολές δέχεται ο Αμερικανός Πρέσβης για δηλώσεις του στην τουρκική `Μιλιέτ` και ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ του παρέχει ασπίδα.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Τον πρόδωσε μια πίτα σουβλάκια” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα  που αναφέρει ότι η σύλληψη του Α. Ονουφρίου ήταν επεισοδιακή και ότι το βράδυ κυκλοφορούσε με ξανθιά περούκα και κλοπιμαίο όχημα. Αλλού αναφέρει ότι ο Βοηθός ΓΓ των ΗΕ έρχεται στην Κύπρο στις 5 Μαΐου για “εξοικείωση” και για να συναντηθεί με τους δύο ηγέτες. Επίσης η “Α” στο πρωτοσέλιδό της αναφέρεται στις δηλώσεις χθες του ΥΠΕΣ για την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας έως το 2014.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Υπό τον τίτλο “Ανοικτός πόλεμος υπουργών”  αναφέρει ότι σήμερα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών με τη συμμετοχή των Υπουργών Εσωτερικών και Γεωργίας, οι οποίοι όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αντιμάχονται για το θέμα αυτό. Αλλού ο “Φ” γράφει για επιχείρηση της Αστυνομίας για το θέμα των εικονικών γάμων και ότι αστυνομικοί ντύθηκαν γαμπροί και έπιασαν στα πράσα αλλοδαπούς.Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της για σενάρια-θρίλερ για τα ακραία τεστ των τραπεζών.

Η “Χαραυγή” έχει τίτλο στο κύριό της θέμα “Αποκαλυπτήρια της συναλλαγής με στόχο το ΑΚΕΛ” και αναφέρει ότι ξεπλήρωσαν τον Λίλλη απαλλάσσοντας τον από τις κατηγορίες για δωροδοκία αστυνομικών και ότι το ΑΚΕΛ δικαιώνεται τελικά από τις εξελίξεις. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε Αποελίστα πρώην αξιωματικό της Αστυνομίας για να διερευνήσει τα επεισόδια ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ. Σε άλλο θέμα στην πρώτη της σελίδα η “Χ” γράφει ότι οι μεταφορείς στο λιμάνι Λεμεσού φοβούνται ότι κρύβονται συμφέροντα με στόχο την εκδίωξή τους πίσω από την αύξηση των ενοικίων του χώρου στάθμευσης.

“Όπλο στο ένα χέρι, το παιδί του στο άλλο” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” που αναφέρεται στην επεισοδιακή σύλληψη του Ανδρέα Ονουφρίου χθες στη Λάγια. Αλλού αναφέρει ότι η Τράπεζα Κύπρου θα ανακοινώσει σήμερα την αποδέσμευση 900 εκατομμυρίων που είναι δεσμευμένα σε εννιάμηνα γραμμάτια. Επίσης φιλοξενώντας και φωτογραφία η εφημερίδα αναφέρεται στα εγκαίνια γεωργιανού μοναστηριού στην Πάφο.

“Συνελήφθη ο φυγάς” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση “The Cyprus Daily” που αναφέρεται στη σύλληψη του Ανδρέα Ονουφρίου και την ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την επιχείριση της Αστυνομίας. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στον τραγικό θάνατο αγοριού σε λούνα παρκ στην Αθήνα και στους κανονισμούς ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται στο συγκεκριμένο παιχνίδι (μπάλα νερού) το οποίο σκότωσε τον 13χρονο. Αλλού στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα προβάλλει την άφιξη της πρώτης πτήσης της εταιρείας Qatar Airways στη Λάρνακα.