Επισκόπηση Αθηναϊκού Τύπου

ΕΘΝΟΣ: Οι τελικές προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση-“ΩΡΑ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ 180,000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ”-Στα χέρια των διευθυντών σχολείων και των σχολικών συμβούλων η ευθύνη- Επιμορφωτικά προγράμματα για όσους κρίνονται αρνητικά-Σε ποιες περιπτώσεις δάσκαλοι και καθηγητές θα μένουν “μετεξεταστέοι”. Έμποροι και Υπουργείο Ανάπτυξης-“Άγριος καυγάς για τις Κυριακές και τις εκπτώσεις”. Υπόμνημα και αντιφάσεις-“Νέο αυτογκόλ του Διώτη για το στικάκι”– Ομολόγησε ότι το αντέγραψε και στη συνέχεια κατέστρεψε το πρωτότυπο.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τα παραγωγικά Υπουργεία- “Η αντιμετώπιση της ανεργίας βασικός στόχος της Κυβέρνησης”– Ο Γ.Βρούτσης δήλωσε στη “β” ότι ξεκινούν νέα προγράμματα σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία. Εγκύκλιος του ΙΚΑ με όλες τις προϋποθέσεις- “ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΒΑΡΕΩΝ”. Σύσκεψη των αρχηγών στο Μαξίμου-“Κοινό μέτωπο απέναντι στη βία”. Λίστα Λαγκάρντ-“Αύριο η κρίσιμη ψηφοφορία”. ΟΑΕΔ- “Πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων στα ΜμΕ”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα- “ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ”- Φορολογούμενοι θα υποχρεώνονται να διανύουν έως και 100 χιλιόμετρα για ρύθμιση χρεών, υποβολή προσφύγων και θεώρηση βιβλίων- Στον “αέρα” και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, που θα έχουν διαβιβαστικό ρόλο και θα ανοίξουν μόνο αν οι δήμοι διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια. “Ο Διώτης “θυμήθηκε” τώρα ότι κατέστρεψε το αρχικό στικάκι”-Έκθετος ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ-Μάχη στα κόμματα για το πόσες κάλπες θα στηθούν. Οι Αθηναίοι αφήνουν φαγητό για φτωχούς και άστεγους στα σκουπίδια- “Συσσίτια αλληλεγγύης μέσω…κάδων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διώτης:“Αντέγραψα το ένα στικάκι, κατέστρεψα το άλλο” “ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ”– Για Παπακωνσταντίνου- “Κανείς δεν ήξερε ότι πρόκειται για τη λίστα Λαγκάρντ, εκτός φυσικά από τον υπουργό”. Για Βενιζέλο:“Στην τηλεφωνική συνομιλία τον Σεπτέμβριο του 2012 του είπα επί λέξει “δώστε το στον πρωθυπουργό”. “Επίσκεψη ΕΚΑΜ στην κατάληψη “Λέλας Καραγιάννη”. Ν.Δένδια-“Σκοτάδι στις έρευνες για τα Καλάσνικοφ”. Συντάξεις-“Τι θα ισχύσει με τα πλασματικά χρόνια στα βαρέα”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Φόβοι για μεγάλο χτύπημα”– Ενημέρωση αρχηγών από Δένδια, που τόνισαν την ανάγκη κοινού μετώπου κατά της βίας.  “Στα Ηλύσια Πεδία υπό την προστασία ενόπλων στρατιωτών”. “Στο 36% ανήλθαν οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι” -Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ. “Μαγαζιά ανοιχτά την Κυριακή”– Αντιπαράθεση κυβέρνησης με μικρομεσαίους και εμποροϋπαλλήλους. Κύριο Άρθρο- “Υπευθυνότητα αντί λαϊκισμού”. “Οι καταληψίες έμειναν άθικτοι”. “Κίνητρα τουριστικών επενδύσεων”. Σχόλιο του Αλέξη Παπαχελά-“Τώρα δηλώνουν έκπληκτοι”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Με διαδικασίες-εξπρές από το ταχυδρομικό ταμιευτήριο-“Δάνειο 1 εκατ. ευρώ σε συγγενείς Βενιζέλου”. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ παραδέχεται ότι κατέστρεψε το πρωτότυπο USB-“ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ…ΔΙΩΤΗ”– Μύλος στη Βουλή για τον τρόπο ψηφοφορίας. Κοινοπραξίες ΦΟΥΧΤΕΛ-ΜΗΤΡΑΚΗ“Πριμοδοτούν τους ξένους μέσω του ΕΣΠΑ”. Με εντολή της Τρόικας-“Κλείνει και ένα στρατιωτικό νοσοκομείο”. Τι προβλέπει το τουριστικό νομοσχέδιο-“Χτίζουν νύχτα την παραλιακή”.