Επικρίσεις κομμάτων κατά της Κυβέρνησης

Από «παλιά και φθαρμένα υλικά» αποτελείται και η νέα κυβέρνηση, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, εκτιμώντας ότι ο βίος της θα είναι περιορισμένος χρονικά και θα έχει ως αποκλειστικό στόχο τη λήψη νέων μέτρων και την κλιμάκωση της μνημονιακής πολιτικής κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των νέων.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα του προσανατολισμού αυτό, η ανακοίνωση αναφέρει τις ίδιες τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, για τις οποίες αναφέρει ότι βρίσκονται πολύ μακριά από τις προσδοκίες της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και της κοινωνίας. Καταγγέλλει τον κ. Σαμαρά ότι με κυνισμό και θράσος διαβεβαίωσε τους δανειστές ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα σαν να μην συμβαίνει τίποτε, και ότι δεν θα σταματήσει πουθενά και καταλήγει εκτιμώντας ότι το κυβερνητικό σχήμα είναι θνησιγενές.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σε ανακοίνωσή τους, τόνισαν ότι δεν σχολιάζουν την αλλαγή ονομάτων σε μια κυβέρνηση η οποία, επί της ουσίας, δεν ασκεί πολιτική γιατί την ευθύνη και την πολιτική την ασκεί η τρόικα και οι δανειστές.

Η Χρυσή Αυγή, στη δική της ανακοίνωση, κατηγορεί τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά ότι κατάφερε ν’ «αναστήσει» το ΠΑΣΟΚ, του 3%, που όλες τις προηγούμενες δεκαετίες λεηλάτησε τη χώρα.

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, σημειώνει ότι και με αυτή τη σύνθεση η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα προς όφελος του κεφαλαίου.