Επικρίσεις ΑΚΕΛ για απόδοση τιμής στη Βουλή, προς Ντίνο Μιχαηλίδη

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος διατελέσας Βουλευτής αντιμετώπισε ποινικές κατηγορίες και τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ένεκα της εμπλοκής του σε σκάνδαλο διαφθοράς και διαπλοκής την περίοδο που διετέλεσε Υπουργός»

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, μετά το τέλος της Ολομέλειας της Βουλής στις 15/04/2020, έστειλε την επισυναπτόμενη επιστολή προς τον Πρόεδρο του Σώματος, σχετικά με την απόδοση τιμής προς τον μ. Ντίνο Μιχαηλίδη, εκφράζοντας την διαφωνία και την θέση της.

Αυτούσια η επιστολή προς Δ. Συλλούρη:

«Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων
Κ. Δημήτρη Συλλούρη

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, αμέσως μετά το πέρας της ολομέλειας, σχετικά με την απόδοση τιμής από την Ολομέλεια του Σώματος στον μ. Ντίνο Μιχαηλίδη, παρακαλούμε όπως σε επόμενες παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχει μια προηγούμενη ενημέρωση και συνεννόηση με τις κοινοβουλευτικές ομάδες, ώστε αυτές να μην βρεθούν ξανά προ τετελεσμένων.

Ειδικότερα, κατανοούμε ότι η απόδοση τιμής σε αποθανόντα Βουλευτή έχει καταστεί εθιμική διαδικασία και ακολουθείται σε όλες τις περιπτώσεις, εντούτοις στην προκειμένη περίπτωση, ως ΑΚΕΛ, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος διατελέσας Βουλευτής αντιμετώπισε ποινικές κατηγορίες και τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ένεκα της εμπλοκής του σε σκάνδαλο διαφθοράς και διαπλοκής την περίοδο που διετέλεσε Υπουργός. Ως εκ τούτου, κρίνουμε ότι για να αποδίδονται τιμές στο όποιο δημόσιο πρόσωπο θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το σύνολο του δημόσιου του βίου.

Διατηρώντας τη διαφωνία μας με το γεγονός ότι η Βουλή χθες απέδωσε τιμή στον μ. Ν. Μιχαηλίδη, δεν πρόκειται να δώσουμε συνέχεια στο θέμα, με την παράκληση όπως σε επόμενες περιπτώσεις υπάρξει μεταξύ μας επικοινωνία εκ των προτέρων.

Στην διάθεση σας για ό,τι περαιτέρω».