Επική φωτογραφία: Τεράστια αράχνη «καταβροχθίζει» πόσουμ (Photos)

Τα πόσουμ πυγμαίοι συνήθως δεν περιλαμβάνονται στο μενού της αράχνης-κυνηγού, που ανήκει στην οικογένεια των Σπαρασσιδών και ζει στην Αυστραλία και σε άλλες εξωτικές περιοχές του κόσμου.

Ωστόσο, ένας Αυστραλός από την Τασμανία απαθανάτισε πρόσφατα με τη φωτογραφική του μηχανή μια ανατριχιαστική σκηνή, που δείχνει μια πελώρια αράχνη του συγκεκριμένου είδους να προσπαθεί να καταβροxθίσει ένα μικρόσωμο πόσουμ πυγμαίο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, o άνδρας τράβηξε τις φωτογραφίες σε μια καλύβα στο εθνικό πάρκο Μάουντ Φιλντ, 64 χλμ βορειοδυτικά του Χόμπαρτ.

Η σύζυγός του πόσταρε τις τρομακτικές εικόνες σε μία σελίδα στο Facebook, αφιερωμένη στις αράχνες και τα έντομα της Τασμανίας, και όπως θα περίμενε κανείς, έγιναν αμέσως viral.

O διευθυντής του τομέα αραχνολογίας στο Μουσείο της Αυστραλίας, Graham Milledge, εξήγησε στην Guardian ότι πρόκειται για μια αρκετά σπάνια σκηνή. «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω πόσουμ ως λεία αυτών των αραχνών», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ πιο συνηθισμένο οι συγκεκριμένες αράχνες κυνηγοί να βάζουν στο στόχαστρο μικρά πτηνά, βατράxους και σαύρες γκέκο.

Στην Τασμανία ζουν δύο είδη πόσουμ πυγμαίων οι «μικροί πυγμαίοι» και οι «ανατολικοί πυγμαίοι». Το πρώτο είδος των μικροσκοπικών θηλαστικών, που συγγενεύουν με το καγκουρό, φτάνει σε βάρος τα εφτά γραμμάρια και το μήκος του σώματός του (μαζί με το κεφάλι) δεν ξεπερνά τα έξι εκατοστα.

Το δεύτερο είδος, ο «ανατολικός πυγμαίος» μπορεί να φτάσει τα 43 γραμμάρια σε βάρος και το μήκος του κυμαίνεται από 7-11 εκατοστά. Σύμφωνα με τον John Woinarski, καθηγητή Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin, το εικονιζόμενο θηλαστικό ανήκει πιθανότατα στο δεύτερο, μεγαλύτερο είδος.