Επιθυμία μας να υπάρξει αποτέλεσμα στο Κυπριακό

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Ισπανό ομόλογό του Ραχόι, δήλωσε: “Ευχή μας είναι αυτές οι διαπραγματεύσεις να συνεχίσουν στο πλαίσιο που έχει καθοριστεί”.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σήμερα που σχολιάζει ο Ερντογάν το Κυπριακό.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι επιθυμία της Τουρκίας είναι “να φτάσουμε επιτέλους σε αποτέλεσμα και έτσι να θέσουμε τέρμα σε αυτό το πρόβλημα που συνεχίζεται για δεκαετίες”.

“Εμείς ως εγγυήτρια δύναμη, ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στήριξη και να είμαστε ένα βήμα μπροστά”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι επιθυμεί να υπάρξει “η ίδια στήριξη από τη γείτονα εγγυήτρια δύναμη Ελλάδα και να υπάρξει πια κατάληξη σε αυτή τη διαδικασία”.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι με τον Ισπανό ομόλογό του συζήτησαν και το Κυπριακό. “Η έναρξη των διαπραγματεύσεων σήμερα στο Κυπριακό δημιούργησε θετικές εντυπώσεις στη διεθνή κοινότητα”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι με την Ισπανία, η οποία είναι αναπόσπαστο μέρος της ΕΕ, συζήτησαν τους πολιτικούς σεισμούς στην περιοχή, αξιολογώντας το Συριακό και το Κυπριακό.