Επιδεινώνεται η κρίση στη βρετανική αγορά ακινήτων

Το Λονδίνο παραμένει ένα αδύναμο σημείο στην πορεία επιβράδυνσης της αγοράς κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς το Brexit επιβαρύνει τις προοπτικές, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.

Η πρωτεύουσα είχε ετήσια πτώση τιμών 0,2% τον Μάιο, όπως ανέφερε η δικτυακή πύλη Rightmove τη Δευτέρα. Πέραν αυτού, η Acadata ανέφερε ότι τον Απρίλιο το Λονδίνο ήταν η μόνη περιοχή που παρουσίαζε πτώση σε ετήσια βάση, η οποία έφτασε στο -2,5%. Συνολικά, η αύξηση των τιμών σε εθνικό επίπεδο ήταν 1%, σε σύγκριση με το 9% που σημειώθηκε το 2016, δήλωσε η Acadata.

Η αβεβαιότητα που δημιουργεί η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έπληξε το Λονδίνο με τον σκληρότερο τρόπο. Σε εθνικό επίπεδο, χρόνια πληθωριστικής αύξησης των τιμών των κατοικιών και έλλειψης ακινήτων προς πώληση έχουν επίσης ωθήσει την ιδέα της ιδιοκτησίας, μακριά από πολλούς υποψήφιους ιδιοκτήτες σπιτιού.

“Το Λονδίνο παραμένει η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, όταν πρόκειται για τη δύναμη της αγοράς στις μεγάλες πόλεις της Αγγλίας και της Ουαλίας, οι οποίες παραμένουν ισχυρές”, δήλωσε ο Oliver Blake, διευθύνων σύμβουλος κτηματομεσιτών της εταιρείας Your Move and Reeds Rains. “Η αγορά παραμένει αργή, όμως, όταν πρόκειται για τον αριθμό των συναλλαγών.”