Επιβεβαιώνει ο Χριστόφιας το χέρι βοηθείας από τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να δώσει χέρι βοηθείας στην Κύπρο. Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Ρωσίας έστειλε το μήνυμα ότι θα συμβάλλουν μαζί με την Ε.Ε. στη δανειοδότηση της Κύπρου.

«Είναι φυσικό η Ρωσική Ομοσπονδία να ενδιαφέρεται να δανειοδοτηθεί η Κύπρος και από την ΕΕ, είναι μέλος της Ένωσης. Την ίδια ώρα, όμως, ως παλιός φίλος της Κύπρου θα ήθελε να βοηθήσει σε συνεργασία με την ΕΕ. Βρίσκεται σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ελπίζω σύντομα αυτή η υπόθεση να κλείσει θετικά», είπε από το Βελιγράδι ο κ. Χριστόφιας.

Μίλησε για θερμή συνομιλία και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον  Πούτιν , ο οποίος, τιμά, είπε  «την παλιά παραδοσιακή, στενή φιλία μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας…Η Κυπριακή Δημοκρατία, έχω υποσχεθεί στον Βλαντιμίρ Πούτιν, θα φανεί αντάξια της φιλίας, θα φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης την οποία δείχνει η Ρωσική Ομοσπονδία προς την Κύπρο».

Το χέρι αυτό βοηθείας, μπορεί να είναι σωστικό, είπε ο κ. Χριστόφιας… «Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα απεκδυθούμε εμείς υποχρεώσεων σε ό,τι αφορά και διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία μας, αλλά και σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των πιθανών δανείων είτε από την ΕΕ είτε από κοινού ΕΕ και Ρωσική Ομοσπονδία».