ΕΥΡΩΚΟ:Επιβάλλεται να ξεκινήσει έρευνα για κακοδιαχείρηση

Ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Αντρέας Τελεβάντος με δηλώσεις του σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις για τις Κυπριακές Αερογραμμές και ανέφερε:

«Οι τελευταίες εξελίξεις για τις Κυπριακές Αερογραμμές δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές. Η εταιρία βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού». Όμως η προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα στην κοινή γνώμη υπέρ του κλεισίματος της εταιρίας με τον ισχυρισμό ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι προβληματικές και «τρώνε» τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη, είναι απαράδεκτη και κρύβει πίσω της μια επικίνδυνη ανικανότητα. Οι Κυπριακές Αερογραμμές κατέληξαν να είναι προβληματική εταιρία γιατί όσοι είχαν την ευθύνη της διοίκησης έπαιρναν λανθασμένες αποφάσεις για το μέλλον του οργανισμού.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θεωρεί πως έστω και τώρα η κυβέρνηση μπορεί να παρέμβει σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους, για τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία χρειάζεται να έχει τον δικό της κρατικό αερομεταφορέα. Με αυτό τον τρόπο, θα κερδηθεί χρόνος, για να γίνουν οι σωστές ενέργειες στην κατεύθυνση της σωστής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα επίσης επιμένει ότι επιβάλλεται να ξεκινήσει αμέσως έρευνα για την κακοδιαχείριση που έγινε διαχρονικά στις Κυπριακές Αερογραμμές από τις εκάστοτε διοικήσεις, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σημερινή τραγική κατάσταση του οργανισμού», κατέληξε ο Αντρέας Τελεβάντος.