Επιβάλλεται αυστηρότερος έλεγχος στους “δήθεν” αιτητές ασύλου

Δυστυχώς από πρόσφατα γεγονότα και όχι μόνο διαφάνηκαν οι αδυναμίες του συστήματος το οποίο δυστυχώς αντί να εκσυγχρονίζεται παραμένει “κολλημένο” σε δήθεν κανονισμούς, σε υπαλλήλους που φέρονται σαν “ρομπότ” και απλά παίρνουν μία αίτηση χωρίς καν να ελέγξουν το ιστορικό της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.

Δεν είναι δυνατόν να “βαφτίζεται” αιτητής πολιτικού ασύλου, η κάθε Φιλιππινέζα, Βιετναμέζα, Ινδή κτλ η οποία  βρίσκεται στη Κύπρο εδώ και πάνω από 5 χρόνια και ξαφνικά βρίσκοντας την πιο εύκολη λύση αντί να επιστρέψει στη χώρα της,  υποβάλει αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Οι αιτήσεις αυτές δεν έπρεπε καν να γίνονται αποδεκτές από τους αρμόδιους.

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει αυτό το φαινόμενο;

Ξαφνικά ενώ μια αλλοδαπή δούλευε μία χαρά για τόσα χρόνια και δεν είχε πρόβλημα στη χώρα της, ξαφνικά θυμάται ότι δεν μπορεί να επιστρέψει  και αφού στη Κύπρο το σύστημα έχει καταντήσει ανεξέλεγκτο, γιατί όχι;

Κάνει και μία αίτηση για πολιτικό άσυλο, η Κυβέρνηση της πληρώνει ενοίκια κτλ, δουλεύει και κρυφά και φανερά και στο τέλος παίρνει τριπλάσια χρήματα από όσα έπαιρνε όταν ήρθε στη Κύπρο ως οικιακή βοηθός.

Μήπως καμιά βόλτα στη Λήδρας και Ρηγαίνης θα σας βοηθούσε να δείτε πόσες από αυτές τις αιτήτριες “ψαρεύουν”πελάτες; Ή μήπως οι καημένες δεν τους φτάνουν τα επιδόματα που παίρνουν;;;

Είναι γνωστό ότι δρούν κυκλώματα τα οποία εκμεταλλευόμενοι αυτές τις καταστάσεις τις συμβουλεύουν όλες αυτές με το αζημίωτο βέβαια.

Και για να μην παρεξηγούμαστε, δεν αναφερόμαστε στους πρόσφυγες που έρχονται στη Κύπρο.

Αλλά είναι προκλητικό κύριοι να δίνετε σε οικιακές βοηθούς πολιτικό άσυλο.

Δηλαδή με την ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση όσες έρχονται στη Κύπρο για δουλειά δεν θα επιστρέφουν ποτέ πίσω στις χώρες τους.

Αυτά είναι τα μέτρα που διαλαλούν οι αρμόδιοι για μείωση αυτού του φαινομένου;

Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων ασύλου πολλαπλασιάζοντα λόγω δικής σας ανοχής. Δεν φταίει κανείς άλλος.

Που πάμε τελικά σε αυτό το τόπο;