Επιασε κόκκινο ο υδράργυρος σήμερα – Σταδιακή μείωση από το βράδυ

Τους 42 βαθμούς αγγίζει σήμερα ο υδράργυρος στο εσωτερικό, με το αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας να έχει ήδη προειδοποιήσει ότι οι συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στο νησί μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο του εργαζόμενους ή και να επηρεάσουν σοβαρά την υγεία τους.

“Έχουν εκδοθεί οδηγίες για το θέμα της θερμοκρασίας και του καύσωνα από το αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας για όλα τα μέτρα που πρέπει να παίρνουν οι εργαζόμενοι και πώς πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση”, υπέδειξε η αρμόδια Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας υπενθυμίζει τους εργοδότες και τα αυτοεργοδοτούμενα πρόσωπα ότι υποχρεούνται να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα μέσω εκτίμησης των κινδύνων για προστασία των εργαζομένων ή των ιδίων από το θερμικό φόρτο, μη αποκλειόμενης της αλλαγής εργασίας / ανάπαυσης για όσους απασχολούνται εκτεθειμένοι στον ήλιο.

Οι εργοδότες και οι αυτοεργοδοτούμενοι καλούνται να εφαρμόζουν τον Κώδικα Πρακτικής για τη Θερμική Καταπόνηση των Εργαζομένων, προκειμένου να αποφευχθούν ή να μειωθούν σε αποδεκτό επίπεδο, οι κίνδυνοι που οφείλονται στην έκθεση των εργαζόμενων σε επιβαρυμένος θερμικά εργασιακούς χώρους ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και υγιεινό.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, η θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή, θα υποχωρήσει σταδιακά από το βράδυ. Σήμερα η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 35 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, η θερμοκρασία θα πέσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νότια, ανατολικά και δυτικά παράλια, στους 22 στα βόρεια παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, ενώ αύριο αναμένεται να ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 31 στα βόρεια παράλια, στους 30 στα δυτικά παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση τη Δευτέρα, ιδιαίτερα στο εσωτερικό και σταδιακή μικρή άνοδο την Τρίτη και την Τετάρτη.