Επενδύσεις τουρκικών ομίλων στην Ελλάδα

Η τουρκική Sabah, στις εσωτερικές σελίδες, και με τον τίτλο «Τα μάτια της Άκφεν στραμμένα στη γείτονα», γράφει ότι ο όμιλος Άκφεν έστρεψε τα βλέμματά του στις εταιρείες της Ελλάδας που αντιμετωπίζει κρίση.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου, Χαμντί Ακίν, είπε ότι πραγματοποιούν επαφές για την αγορά λιμένα. Στη συνέχεια του δημοσιεύματος γράφει ότι οι εταιρείες της Ελλάδος που αντιμετωπίζουν κρίση, συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των Τούρκων επιχειρηματιών.

Μετά τον όμιλο Κοτς και τον όμιλο Ντογούς, τώρα και ο όμιλος Άκφεν έστρεψε την πορεία του προς την γείτονα. Ο Χαμντί Ακίν δήλωσε ότι ενδιαφέρονται για τις εταιρίες στην Ελλάδα και ότι πραγματοποιούν επαφές για ορισμένα θέματα, όπως θέμα λιμένος.

Η Cumhuriyet αναφέρεται στο ίδιο θέμα, στις εσωτερικές σελίδες, με τον τίτλο «Η εταιρεία Άκφεν σχεδιάζει επενδύσεις στην Ελλάδα» και γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου Άκφεν, Ακίν, είπε «Ενδιαφερόμαστε για την Ελλάδα. Έχουμε επαφές για ορισμένα θέματα. Ένα από αυτά είναι και το θέμα λιμένος».