Επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Πετροπόλεμος και χημικά

Με επεισόδια σημαδεύτηκε και αυτό το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη, βίαια επεισόδιαέξω από την Βουλή, με διαδηλωτές να πετούν πέτρες σε διμοιρίες των ΜΑΤ, την ώρα που συνεχίζεται η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών και οι κουκουλοφόροι πετούν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες ευθείας βολής. Οι αστυνομικοί απωθούν τους κουκουλοφόρους προς τη λεωφόρο Αμαλίας.

Κουκουλοφόροι ξηλώνουν πεζοδρόμια έξω από τη Βουλή και πετούν πέτρες και μάρμαρα κατά των ΜΑΤ, ενώ έπεσαν τα πρώτα χημικά στην Αμαλίας, στο ύψος της Όθωνος.

Νωρίτερα οι κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα, πέτρες και κροτίδες ξανά κατά των ΜΑΤ, με τους διαδηλωτές να αποδοκιμάζουν.

Το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη πλατρεία Συντάγματος, ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνου  και ακολούθως οι συγκεντρωμένοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έψαλαν το «τη υπερμάχω στρατηγώ».

Πρόκειται για την ίδια επιτροπή που οργάνωσε το συλλαλητήριο την περασμένη Κυριακή. Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν ομιλητές και εξέδρα, παρά μόνο μικροφωνική εγκατάσταση, από την οποία ακούγονται συνθήματα.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων για την πρόληψη επεισοδίων. Ωστόσο, μία μικρή ένταση σημειώθηκε μπροστά στα σκαλιά της Βουλής, όταν κουκουλοφόροι έσκισαν και έκαψαν μία σημαία των Σκοπίων, ενώ πέταξαν και φωτοβολίδα.