Επεισόδια στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Αμυγδαλέζα

Σε πεδίο μάχης μεταξύ παρανόμων μεταναστών και αστυνομικών μετατράπηκε για περίπου τέσσερις ώρες το Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Όλα άρχισαν την ώρα της διανομής του φαγητού – λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής – όταν αλλοδαποί στασίασαν κατά την ώρα διανομής του φαγητού και επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών φρουρών.

Διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους στο κέντρο από τους 12 στους 18 μήνες, οι παράνομοι μετανάστες έβαλαν φωτιά στα κοντέινερ που μένουν και συνέχισαν καίγοντας τα στρώματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε ολόκληρό το στρατόπεδο.

Στη συνέχεια βγήκαν έξω και άρχισαν να καίνε τα στρώματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία χρησιμοποίησε χειρομβοβίδες κρότου λάμψης, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για 10 τραυματίες αστυνομικούς.

H κατάσταση ομαλοποιήθηκε περίπου στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής έπειτα από επέμβαση των ΜΑΤ.

Ολη τη διάρκεια της νύχτας άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν ελέγχους στην περιοχή γύρω από το στρατόπεδο αναζητώντας αλλοδαπούς, καθώς υπάρχουν φόβοι μήπως κάποιοι από τους κρατούμενους που επιχείρησαν να διαφύγουν έχουν αποδράσει.

Στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας κρατούνται 2.500 μετανάστες.

Από την καταμέτρηση θα διαπιστωθεί αν κάποιος εκ των κρατουμένων κατάφερε να διαφύγει. Μετά την αποκατάσταση της τάξης άρχισε καιη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των αλλοδαπών.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής.