Επεισόδια στον ΔΙΑ: Υπό κράτηση 9 πρόσωπα αναζητούνται άλλα 19

Επεισόδια στον ΔΙΑ: Υπό κράτηση 9 πρόσωπα αναζητούνται άλλα 19

Συνεχίζει εντατικά η Αστυνομία τη διερεύνηση της οχλαγωγίας στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και στο Προεδρικό Μέγαρο

Υπό κράτηση τέθηκαν 9 πρόσωπα ενώ άλλα 19 πρόσωπα αναζητούνται

Εννέα πρόσωπα συνολικά έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής από μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, με την ανακριτική ομάδα από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας που έχει σχηματιστεί, να συνεχίζει εντατικά τη διερεύνηση των επεισοδίων με στόχο την προσαγωγή όσων ευθύνονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εναντίον των πέντε από τους εννέα συλληφθέντες, εξασφαλίστηκαν το πρωί της Δευτέρας, δικαστικά διατάγματα προσωποκράτησης διάρκειας τεσσάρων ημερών, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Τα υπόλοιπα τέσσερα πρόσωπα που συνελήφθησαν στη συνέχεια σήμερα, τέθηκαν υπό κράτηση βάση των δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης τους, επίσης για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Η συλλογή και αξιολόγηση μαρτυρικού υλικού για ταυτοποίηση και άλλων προσώπων συνεχίζεται, ενώ έχουν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες άλλων 19 αναζητούμενων προσώπων που φαίνεται να συμμετείχαν στα επεισόδια στο συγκρότημα ΔΙΑΣ.

Εφτά από τα αναζητούμενα πρόσωπα έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, μετά από συλλογή πληροφοριών και εξετάσεις που έγιναν από την ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λευκωσίας, ενώ και η βοήθεια των πολιτών είναι πολύ σημαντική για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπολοίπων.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής οχλαγωγίας και των επεισοδίων, τραυματίστηκαν 12 μέλη της Αστυνομίας, επτά από τα οποία διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο, όπου έτυχαν περίθαλψης και έλαβαν εξιτήριο.

Σε ενημέρωση σχετικά με τη διερεύνηση της οχλαγωγίας και των επεισοδιών, προέβη το μεσημέρι ο Βοηθός Αρχηγός (Επιχειρήσεων) κ. Δημήτρης Δημητρίου.