Επεισόδια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης


Έντονη οργή έχει προκαλέσει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της 12χρονης από τον Κολωνό, για απαλλαγή του Ηλία Μίχου λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας με τη μορφή του εξαναγκασμού. Παράλληλα, συλλογικότητες έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια: Πέταξαν τρυκάκια και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο παιδί. Ωστόσο, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της συγκέντρωσης μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών, όταν στη συμβολή των οδών Ξανθίππης και Δράμας κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν αντικείμενα σε διμοιρία και έσπασαν υαλοπίνακα σε ένα σουβλατζίδικο. Η αστυνομία απάντησε με χημικά και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης. Το επεισόδιο έληξε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κεκλεισμένων των θυρών δίκη, η εισαγγελέας φέρεται να πρότεινε την ενοχή του Ηλία Μίχου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται και για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, όπως και για οπλοκατοχή.

«Η Εισαγγελία σήμερα νομιμοποίησε εμμέσως την παιδοφιλία, αφού δεν βρήκε βιασμό της 12χρονης απ’τον Μίχο, άρα δέχεται προφανώς την κατάθεση του ότι την «ερωτεύτηκε» και το βρίσκει και νόμιμο… Διότι τις σεξουαλικές επαφές με τη #12χρονη ουδείς αμφισβητεί. Μιλάμε για απόλυτο εμετό», έγραψε χρήστης του Χ