Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στη θεσ/νίκη- 4 προσαγωγές

Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα σημειώθηκαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όταν οι μαθητές πλησίασαν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Μια ομάδα αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν μέσα στην μαθητική πορεία, άρχισε να πετά μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω από το υπουργείο, μετά από εντολή του αρμόδιου Υπουργείου να εντατικοποιηθούν τα μέτρα ασφαλείας στις σημερινές πορείες. Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι βόμβες μολότοφ που πετούσαν οι κουκουλοφόροι, αφότου “αναμείχθηκαν” στο πλήθος των μαθητών μέσα στην πορεία, έπεφταν δίπλα και κάτω από αυτοκίνητα παρακείμενων δρόμων.

Τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις προκλήθηκαν μικροφθορές σε οχήματα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με δακρυγόνα, απομακρύνοντας το πλήθος προς τη λεωφόρο Στρατού και τον χώρο των Πανεπιστημίων, ενώ σημειώθηκαν τουλάχιστον 4 προσαγωγές.