Επεισόδια με αλλοδαπούς στη Χλώρακα – Προκάλεσαν ζημιά σε περιπολικό

«Η κατάσταση στην Χλώρακα είναι εκρηκτική και ο κόσμος στην Χλώρακα είναι ανάστατος, έτοιμος να ξεσηκωθεί»

Γύρω στις 6:45 χθες απόγευμα περίπου 100 αλλοδαποί συριακής καταγωγής που διαμένουν σε κτιριακό συγκρότημα μαζεύτηκαν στην οδό Ελευθερίας όπου προέβησαν σε διαμαρτυρία για την πρόσφατη αποκοπή της παράνομης ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στο εν λόγο συγκρότημα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 10:00 το βράδυ αριθμός αλλοδαπών ενώ βρισκόταν συγκεντρωμένος στην οδό Ελευθερίας μετακινήθηκε από εκεί και κινήθηκε στο σημείο που βρίσκεται υποσταθμός της ΑΗΚ στο εν λόγο συγκρότημα με σκοπό να πετύχουν την επανασύνδεση του ρεύματος.

Επενέβησαν μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο για να τους αποτρέψουν και οι αλλοδαποί άρχισαν να ρίχνουν πέτρες προς τα μέλη της Αστυνομίας ενώ έγινε χρήση χημικών ουσιών και αποχώρησαν γύρω στις 11:30 το βράδυ.

Η κατάσταση μύριζε μπαρούτι και από το μένος των διαδηλωτών δε γλίτωσε περιπολικό της Αστυνομίας, του οποίο οι διαμαρτυρόμενοι έσπασαν το πισινό γυαλί πετώντας πέτρες.

Εκπρόσωπος των κατοίκων που διαμένουν παράνομα στο συγκρότημα, οι οποίοι είναι περίπου χίλιοι, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι βασικό αίτημα ήταν η προσωρινή σύνδεση με νερό και ρεύμα, ώστε να δοθεί χρόνος στους παρανόμως διαμένοντες να μετακινηθούν από το συγκρότημα.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκρότημα έχει κριθεί ακατάλληλο, με βάση δικαστική απόφαση και τις τελευταίες μέρες φρουρείται ο υποσταθμός της ΑΗΚ, με τον οποίο πολλοί κάτοικοι συνδέονταν παράνομα και υπέκλεπταν ηλεκτρικό ρεύμα. Όσοι διέμεναν στο συγκρότημα συνδέονταν και με σύστημα υδατοπρομήθειας, χωρίς να καταβάλλουν τέλη.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης ανέφερε πως η κατάσταση στην Χλώρακα «έχει εκτραχυνθεί» και ότι προειδοποιούσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια για το τι πρόκειται να γίνει. «Η κατάσταση στην Χλώρακα είναι εκρηκτική και ο κόσμος στην Χλώρακα είναι ανάστατος, έτοιμος να ξεσηκωθεί» είπε, ενώ κάλεσε το κράτος να πάρει άμεσα μέτρα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αλλοδαποί συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας και νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, ζητώντας νέο χώρο στέγασης που να τους παρέχει τις απαιτούμενες διευκολύνσεις.

Οι διαμαρτυρόμενοι ακολούθησαν πορεία προς το κέντρο της Χλώρακας όπου στεγάζονται τα γραφεία της Κοινοτικής Αρχής, ενώ κάποιοι εξ αυτών φώναζαν συνθήματα.