Επεισόδια και τραυματισμοί έξω από τη Τρ. Κύπρου

Κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατόχων αξιογράφων, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση και επεισόδια.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε μια νεαρή γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέχτηκε τούβλο στο κεφάλι.

Οι κάτοχοι αξιογράφων έσπασαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα, εισήλθαν στο προαύλιο του κτιρίου, επιτέθηκαν φραστικά εναντίον μελών της ΜΜΑΔ και πέταξαν πορτοκάλια, αυγά και πέτρες στα τζάμια του κτιρίου.

Μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να ξηλώνουν τούβλα από το δάπεδο του προαύλιου χώρου του κτιρίου και να τα πετούν στα τζάμια του κτιρίου, πολλά από τα οποία έσπασαν.

Μια νεαρή γυναίκα δέχτηκε τούβλο στο κεφάλι και έπεσε αναίσθητη. Αμέσως κλήθηκε στο χώρο ασθενοφόρο για να την μεταφέρει για νοσηλεία.

Capture

Νωρίτερα, οι κάτοχοι αξιογράφων βρέθηκαν στο διπλανό κτήριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, όπου πενταμελής αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, υπό τον Πρόεδρο Φοίβο Μαυροβουνιώτη, επέδωσε ψήφισμα σε εκπρόσωπο της ΚΤ, με το οποίο αξιώνουν παραίτηση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας.

Capture

Στο ψήφισμά τους οι κάτοχοι αξιογράφων κάνουν λόγο για “προκλητική στάση της Τράπεζας Κύπρου” απέναντι στον αγώνα τους και την καλούν όπως προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, για πλήρη εξόφληση των αξιογράφων (Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής) και όπως συμψηφίσει, χωρίς καθυστέρηση, τα δάνεια που εξασφαλίζονται με αξιόγραφα.

Απαιτούν, επίσης, αποζημιώσεις από την Κεντρική Τράπεζα, για τις ζημιές που υπέστησαν τα μέλη του Συνδέσμου κατόχων Αξιογράφων, ως αποτέλεσμα των λανθασμένων χειρισμών, σχετικά με τη διαχείριση της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου.

Εξάλλου, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ζήτησε επιπλέον συνάντηση με εκπρόσωπο της Τράπεζας Κύπρου. Ωστόσο, από την πλευρά της η Τράπεζα Κύπρου δεν δέχτηκε την αντιπροσωπεία και έτσι οι κάτοχοι αξιογράφων τοιχοκόλλησαν το ψήφισμα στην είσοδο των γραφείων της Τράπεζας.

Μιλώντας στα μέλη του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, ο Πρόεδρος Φοίβος Μαυροβουνιώτης, δήλωσε ότι “η κοροϊδία δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή”, εκφράζοντας απογοήτευση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση.

Η επόμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων αναμένεται να γίνει έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και η ημερομηνία και η ώρα θα ανακοινωθούν αργότερα.