Επεισόδια από τους απλήρωτους υπαλλήλους στην κατεχόμενη Λευκωσία

Οι εδώ και τρεις μήνες απλήρωτοι «δημοτικοί υπάλληλοι» προχώρησαν σε συγκέντρωση που εξελίχθηκε επεισοδιακή έξω από το κτίριο του «Δημαρχείου» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Είχαν αφήσει δύο φορτηγά σκουπιδιών σε κεντρικό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας και  προσέκρουσε πάνω τους ιδιωτικό αυτοκίνητο. Ο 48χρονος οδηγός, Ουνάλ Ιγιτζί τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν λάστιχα και φώναζαν συνθήματα απαιτώντας να πληρωθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαλκίν Σεσί , οι εργαζόμενοι εξοργίστηκαν όταν έμαθαν ότι για το σέρβις του υπηρεσιακού οχήματος μάρκας BMW του «δημάρχου» Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι πληρώθηκαν 5000 ευρώ. Τοποθέτησαν στο αυτοκίνητο ταμπέλα που έγραφε «πωλείται» και το μετέφεραν μπροστά από το κτίριο. Επενέβη λίγο μετά η «αστυνομία» και το όχημα μεταφέρθηκε στην «αστυνομική διεύθυνση» της κατεχόμενης Λευκωσίας, όπου του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες.

Το «υπουργικό» συμβούλιο που συνεδρίαζε επί πέντε ώρες δεν κατέληξε σε καμία απόφαση. Ο πρόεδρος της συντεχνίας των  υπαλλήλων  BES, Σαβάς Μποζάτ δήλωσε ότι η «αστυνομία» πλέον κάνει τον μεσολαβητή αφού, όπως είπε, «αστυνομικοί» πήραν χθες τηλέφωνο σε «κρατικούς αρμόδιους» για να δώσουν επιτέλους ένα μήνυμα σε αυτούς τους ανθρώπους, εννοώντας του διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους. Από τον Ιανουάριο του 2007, υπάρχει πρόβλημα στη μισθοδοσία των υπαλλήλων , καθώς δεν έχει γίνει αναδιάρθρωση του χρέους του «δήμου» μέσω της τουρκικής Αγροτικής Τράπεζας που θα έδινε 90 εκ ΤΛ δάνειο στην «δήμο» Λευκωσίας.