Επεισοδιακή σύλληψη, πατέρα και υιών, για υπόθεση ναρκωτικών

Επεισοδιακές συλλήψεις «οικογένειας», για υπόθεση ναρκωτικών

Στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 17 και 20 ετών, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής ναρκωτικών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο. Η σύλληψή τους ήταν επεισοδιακή, αφού φέρονται να επιτέθηκαν και να εξύβρισαν τα μέλη της Αστυνομίας, ενώ για τα αδικήματα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού και της εξύβρισης, κατηγορήθηκε και ο 60χρονος πατέρας τους.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 9π.μ. χθες, μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν για έρευνα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, στην οικία των πιο πάνω προσώπων, στη Λεμεσό. Η έρευνα διενεργήθηκε στην παρουσία των τριών προσώπων και κατά τη διάρκειά της εντοπίστηκαν στα υπνοδωμάτια των δύο νεαρών και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 74 γραμμαρίων περίπου και το χρηματικό ποσό των €875.

Ο 20χρονος και ο 17χρονος, συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα και οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ, για ανάκριση. Στα γραφεία της ΥΚΑΝ, κλήθηκε επίσης ο 60χρονος, ώστε να είναι παρόν στη λήψη κατάθεσης από τον ανήλικό γιό του.

Κατά τη διάρκεια της λήψης των καταθέσεων, ο 17χρονος φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικό, σπρώχνοντάς τον και δαγκώνοντας τον στο αυτί. Σε βοήθεια του αστυνομικού, προσέτρεξαν άλλα μέλη της Αστυνομίας τα οποία συνέλαβαν τον 17χρονο.

Την ίδια στιγμή, επενέβη ο 60χρονος ο οποίος φέρεται να έσπρωξε και να εξύβρισε τους αστυνομικούς, ενώ απειλές και ύβρεις εναντίον των αστυνομικών φέρεται να εξέφρασε και ο 20χρονος, ο οποίος επενέβη επίσης. Ο 60χρονος και ο 20χρονος, συνελήφθησαν επίσης για αυτόφωρο αδίκημα.

Μετά τη λήξη του επεισοδίου, 17χρονος και 20χρονος συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ ο 60χρονος, αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Ο αστυνομικός ο οποίος δέχθηκε την επίθεση, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε συρραφή του τραύματός του, απολύθηκε.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού) και το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λεμεσού διερευνούν την υπόθεση.