Επεισοδιακή καταδίωξη 19χρονου – Συγκρούστηκε με περιπολικό της Αστυνομίας

Επεισοδιακή καταδίωξη 19χρονου – Συγκρούστηκε με περιπολικό όχημα της Αστυνομίας

Συνολικά οκτώ υπό διερεύνηση υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, προέκυψαν μετά από ελέγχους που έγιναν από την Αστυνομία, από τις 13 Ιανουαρίου, 2021 μέχρι και σήμερα 24 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των τροχονομικών ελέγχων που διενεργεί σε καθημερινή βάση η Αστυνομία, οκτώ οδηγοί οχημάτων, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρτικό έλεγχο ναρκοτέστ.

Σε μια από τις περιπτώσεις μάλιστα, που συνέβη τα ξημερώματα σήμερα, στη Λευκωσία, η ανακοπή του οχήματος ήταν επεισοδιακή. Ο οδηγός παρέλειψε να σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών και στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, υπέπεσε σε σωρεία τροχαίων παραβάσεων και συγκρούστηκε με περιπολικό όχημα της Αστυνομίας.

Παρά τη σύγκρουση, ο οδηγός συνέχισε την πορεία του, καταδιώχθηκε από μέλη της Αστυνομίας και τελικά ανακόπηκε. Όπως διαπιστώθηκε οδηγός του οχήματος ήταν 19χρονος, ο οποίος είχε ως συνοδηγό δεύτερο 19χρονο. Οι δύο συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ ο οδηγός υπεβλήθη σε έλεγχο νάρκοτεστ με θετικό αποτέλεσμα.

Από τη σύγκρουση των δύο οχημάτων, ο 19χρονος οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε.

Χθες, το απόγευμα στην επαρχία Αμμοχώστου, 39χρονος οδηγός, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ, καθώς και σε άλκοτεστ, με χαμηλότερη ένδειξη 89μg%, αντί 22μg%. Στο όχημά του εντοπίστηκαν επίσης ένα κυνηγετικό όπλο, ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο, καθώς και 18 ζευγάρια παπούτσια και δύο κούτες τσιγάρα, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί δασμοί, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Επιθετικά όργανα, αλλά και ποσότητα ναρκωτικών, εντοπίστηκε και στο όχημα 25χρονου οδηγού, που εντοπίστηκε θετικός σε έλεγχο ναρκοτεστ, στις 17 Ιανουαρίου, στην επαρχία Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, στο αυτοκίνητο του 25χρονου, εντοπίστηκαν δυο μαχαίρια και μικρή ποσότητα κάνναβης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Σε άλλη περίπτωση, στις 16 Ιανουαρίου 2021, 39χρονη οδηγός ενεπλάκη σε τροχαία σύγκρουση, όταν το αυτοκίνητό της, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται παρέκκλινε της πορείας του, εισήλθε σε χωράφι και προσέκρουσε σε πινακίδα.

Η 39χρονη, η οποία δεν τραυματίστηκε από τη σύγκρουση, υποβλήθηκε σε νάρκοτεστ και άλκοτεστ, με θετική ένδειξη και στα δύο. Όσον αφορά το ποσοστό αλκοόλης, στον οργανισμό της, η χαμηλότερη τελική ένδειξη ήταν 81μg%, αντί 22μg%.

Ουσίες όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης.

Η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση του προβλήματος με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και διαρκή ενημέρωση του κοινού, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.