Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 45χρονου στη Λεμεσό.

Επεισοδιακή καταδίωξη 45χρονου στη Λεμεσό χθες βράδυ.

Εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε  ότι ο 45χρονος, εναντίον του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης, συνελήφθη ύστερα από έντονη καταδίωξη, προσκρούσεις σε περιπολικά και αυτοκίνητα, χρήση του υπηρεσιακού τους πιστολιού από μέλη της Αστυνομίας και αφού ο 45χρονος είχε ακινητοποιηθεί μετά από πρόσκρουση σε τσιμεντένιο περιτοίχισμα και τραυματίστηκε. Ωστόσο, στην προσπάθειά του να διαφύγει είχε παρασύρει με το αυτοκίνητό του τρεις αστυνομικούς εκ των οποίων ο ένας υπέστη σοβαρές κακώσεις και κρατήθηκε σε ιδιωτική κλινική για νοσηλεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εκπρόσωπο της Αστυνομίας, η όλη καταδίωξη άρχισε στις 10:30 το βράδυ όταν άνδρες της Αστυνομίας εντόπισαν τον 45χρονο να οδηγεί το αυτοκίνητό του και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Ο 45χρονος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία της Αστυνομίας προσπάθησε να διαφύγει οδηγώντας αλόγιστα και επικίνδυνα, ενώ στην σκηνή εισήλθαν και άλλα περιπολικά με σκοπό να βοηθήσουν στην ανακοπή του αυτοκινήτου του 45χρονου.

Στην πορεία της καταδίωξης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση του αστυνομικού τους πιστολιού στην προσπάθειά τους να κάνουν τον 45χρονο να σταματήσει. Ωστόσο 45χρονος εξακολουθώντας να οδηγά αλόγιστα και επικίνδυνα, με αποτέλεσμα και σε κάποιο σημείο να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και βγει σε πεζοδρόμιο και να κτυπήσει σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο. Συνεχίζοντας την προσπάθειά του να διαφύγει κτύπησε διαδοχικά σε δύο περιπολικά με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Ωστόσο, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν ο 45χρονος ξαναμπήκε στο αυτοκίνητό του και κτύπησε τρία μέλη της αστυνομίας και σε άλλο ένα περιπολικό και διέφυγε εκ νέου και κτύπησε ξανά σε άλλο αυτοκίνητο.

Συνεχίζοντας την επικίνδυνη οδήγηση, ο 45χρονος έχασε εκ νέου τον έλεγχο του αυτοκινήτου και κτύπησε σε άλλο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε κόκκινο φανάρι, ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει απώλεσε τον έλεγχο του αυτοκινήτου ανέβηκε σε πεζοδρόμιο και κτύπησε σε τσιμεντένιο περιτοίχισμα και ακολούθως σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και ακινητοποιήθηκε, όπου οι αστυνομικοί που τον καταδίωκαν τον συνέλαβαν.

Πέραν από τα αδικήματα για τα οποία εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης,, ο 45χρονος συνελήφθη για παράλειψη συμμόρφωσης σε οδηγίες αστυνομικών, αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση, πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων, αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις και για απόδραση από νόμιμη κράτηση.

Οι τρεις αστυνομικοί που παρασύρθηκαν από το αυτοκίνητο του 45χρονου διακομίστηκαν στις πρώτες βοήθειες, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ένας υπέστη εκδορές και έτυχε των πρώτων βοηθειών και απολύθηκε, ο δεύτερος υπέστη θλαστικά τραύματα και απελύθη αφού του έγινε συρραφή, ενώ ο τρίτος υπέστη σοβαρή κάκωση στο χέρι και κατώτερης σπονδυλικής στήλης και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Από τις αλλεπάλληλες συγκρούσεις με αυτοκίνητα, ο 45χρονος διακομίστηκε στις πρώτες βοήθειες όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα ρινικού οστού και θλαστικό τραύμα πάνω από το μάτι όπου του έγινε συρραφή και απολύθηκε για να μεταφερθεί στα κρατητήρια.

Την υπόθεση εξετάζει η τροχαία Λεμεσού, το τμήμα μικροπαραβάσεων και το ΤΑΕ Λεμεσού.