Επαφή με Τσίπρα εξετάζουν στην κυβέρνηση,χωρίς Βενιζέλο διαμηνύει η Κουμουνδούρου

Υπό την πίεση της τρόικας και με δεδομένο ότι το κλίμα στις τάξεις της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα βαρύ, επιχειρούνται βήματα προσέγγισης με την τρόικα, αναζητώντας μια συμφωνία – πακέτο για την αξιολόγηση και τη μεταμνημονιακή εποχή.

Παράλληλα, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εξετάζουν το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να  τον θέσουν προ των ευθυνών του, αφού όμως λάβει γνώση όλων των δεδομένων για το σημείο που βρίσκεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα και ήδη εξετάζεται να αποσταλεί πρόταση – πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στην κυβέρνηση αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί ο κ. Τσίπρας σε μια συνάντηση-όχι σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών- για να ενημερωθεί για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα που είναι σε κρίσιμο σημείο, αλλά τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί.

Με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει στη λογική μιας τριμερούς συνάντησης με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η Κουμουνδούρου διαμηνύει ότι θα δεχόταν μια συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, χωρίς όμως την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης για το χρέος και την έξοδο από την κρίση