Επανεξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ο Μάριος Λευκαρίτης

Ανανέωσε για μια ακόμη τετραετία ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΠ Μάριος Λευκαρίτης την παρουσία του στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, κατά τη διάρκεια του ετήσιου Κογκρέσου της οργάνωσης, στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΚΟΠ, δεν χρειάστηκε τελικά να γίνουν εκλογές για την Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καθώς οι υποψήφιοι ήταν όσες και οι θέσεις, λόγω της απόσυρσης της υποψηφιότητας του Πορτογάλου Fernando Gomes.

Ο κ. Λευκαρίτης  εξελέγη για πρώτη φορά στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA το 1996 και επανεκλέγηκε άλλες τρεις φορές στα Συνέδρια της UEFA που έγιναν στο Λουξεμβούργο (2000), στη Λεμεσό (2004) και στην Κοπεγχάγη (2009).

Αυτή είναι η τέταρτη επανεκλογή του κ. Λευκαρίτη στο ανώτατο σώμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκπροσωπείται στο Κογκρέσο με τριμελή αποστολή την οποία αποτελούν ο Πρόεδρος Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο Α΄ Αναπληρωτής Πρόεδρος Γιώργος Κούμας και ο Γενικός Γραμματέας Φοίβος Βάκη.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν το Κογκρέσο είναι η ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων της UEFA και η προσπάθεια που κάνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για καταπολέμηση του ρατσισμού.