Επανεμφανίστηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν μετά τα δημοσιεύματα ότι είναι σε κώμα

Επανεμφανίστηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν μετά τα δημοσιεύματα ότι είναι σε κώμα

Μετά τα δημοσεύματα ότι ο  ηγέτης της Β. Κορεάς βρίσκεται σε κώμα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας εμφάνισε και πάλι τον Κιμ Γιογκ Ουν να προεδρεύει μιας διευρυμένης συνάντησης του πολιτικού γραφείου του Εργατικού Κόμματος

Μερικές ημέρες μετά τον ισχυρισμό ενός διπλωμάτη της Νότιας Κορέας πως ο Κιμ Γιονγκ-Ουν έχει πέσει σε κώμα και τα «ηνία» στη Βόρεια Κορέα έχει αναλάβει η αδερφή του… ο αμφιλεγόμενος ηγέτης έκανε ξανά την εμφάνισή του, αποδεικνύοντας πως «ζει και βασιλεύει».

Σε εικόνες που κυκλοφόρησε το κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA), ο Ουν προεδρεύει μιας διευρυμένης συνάντησης του πολιτικού γραφείου του Εργατικού Κόμματος.

Στη διάρκειά της, κάλεσε για ένταση των προσπαθειών πρόληψης κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το KCNA, του οποίου οι φωτογραφίες δεν μπορούν, πάντως, να επαληθευτούν για την ημερομηνία τους.

 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται δύο ημέρες αφότου ο Τσανγκ Σονγκ-μιν, βοηθός του πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας, Κιμ Ντάει-ζουνκ ισχυρίστηκε ότι ο Κιμ βρίσκεται σε κώμα από τον Απρίλιο, με τις εμφανίσεις του να είναι «πλαστές».

Η συνάντηση της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας που αυξάνει την πίεση στην οικονομία της Βόρειας Κορέας, η οποία πλήττεται από τα πρόσφατα κλεισίματα των συνόρων και τις πλημμύρες.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει αναφέρει επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, αλλά ο Κιμ είπε τον περασμένο μήνα ότι ο ιός θα μπορούσε να έχει εισέλθει στη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, επέβαλε lockdown, αφού ένας άντρας ανέφερε ότι είχε συμπτώματα, αλλά αργότερα τα αποτελέσματα των δοκιμών «δεν ήταν πειστικά», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.