Επαναπατρίζονται σήμερα άλλοι 108 Κύπριοι πολίτες

Επαναπατρίζονται σήμερα άλλοι 108 Κύπριοι πολίτες από Λονδίνο και Σόφια

Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνουν ότι θα αφιχθούν σήμερα 108 Κύπριοι από το Λονδίνο, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό με την πτήση της AEGEAN AIRLINES που φθάνει στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 17:00.

Κάποιοι από τους πιο πάνω επιβάτες είναι φοιτητές οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ενώ κάποιοι άλλοι είχαν εγκλωβιστεί σε διάφορες χώρες του εξωτερικού όπου είχαν μεταβεί για προσωπικούς, επαγγελματικούς ή ιατρικούς λόγους. Συγκεκριμένα, στην πτήση από το Λονδίνο προς την Λάρνακα θα ταξιδέψουν επαναπατρισθέντες από: 89 Ηνωμένο Βασίλειο, 4 Ισπανία, 3 Γαλλία, 2 Νέα Ζηλανδία, 2 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, 2 Φιλιππίνες, 2 Μάλτα, 1 Ουρουγουάη, 1 Ταϊλάνδη, 1 Σρι Λάνκα και 1 Ιταλία.

Σημειώνεται ότι η πτήση από τo Λονδίνο στην Λάρνακα είναι προσφορά της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN AIRLINES και του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που παραχώρησε τα καύσιμα για τη διενέργεια της εν λόγω πτήσης και η Κυβέρνηση επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια και τις δύο εταιρείες για την ευγενή προσφορά τους.

Επιπρόσθετα, έχει παραχωρηθεί άδεια διενέργειας πτήσης της Bulgaria Air για μεταφορά επαναπατρισθέντων από την Σόφια στη Λάρνακα. Στην πτήση, η οποία αναμένεται να φθάσει σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 16:45 θα αφιχθούν 42 κύπριοι πολίτες και νόμιμα διανέμοντες στη Δημοκρατία.

Κάποιοι από τους πιο πάνω επιβάτες είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό όπου είχαν μεταβεί είτε για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς λόγους. Επιπρόσθετα στην εν λόγω πτήση θα επαναπατρισθούν μεμονωμένος αριθμός φοιτητών οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.