Επαναλειτουργούν τα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα των ΗΠΑ

Τρία από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα των Ηνωμένων Πολιτειών, το περίφημο Γκραντ Κάνιον, το όρος Ράσμορ και το άγαλμα της Ελευθερίας, πρόκειται να ανοίξουν εκ νέου τις πύλες τους για το κοινό που επιθυμεί να τα επισκεφτεί, τις αμέσως επόμενες, παρά την συνεχιζόμενη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.

Η επαναλειτουργία τους κατέστη δυνατή κατόπιν συμφωνίας της κεντρικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τους κυβερνήτες των Πολιτειών όπου εδρεύουν τα τρία αυτά αμερικανικά αξιοθέατα.

Η κυβερνήτης της Αριζόνα Τζαν Μπρούερ, της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και της Νότιας Ντακότα Ντένις Ντάουγκαρντ, δήλωσαν χωριστά ότι κατέληξαν σε συμφωνία με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ώστε να ανοίξουν εκ νέου τα τρία αυτά εθνικά σύμβολα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τους τρεις κυβερνήτες η επαναλειτουργία τους θα γίνει το διάστημα μεταξύ του Σαββάτου έως τη Δευτέρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με μια ομάδα περίπου 150 ηγετών μεγάλων επιχειρήσεων την Παρασκευή το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ενημέρωσε τους επικεφαλής των μεγάλων επιχειρήσεων για τις τρέχουσες συνομιλίες στο Κογκρέσο για την άρση του ανώτατου ορίου του αμερικανικού χρέους, πριν από την καταληκτική ημερομηνία η οποία λήγει την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα συνομίλησε επίσης με μια ομάδα από 25 κυβερνήτες αμερικανικών πολιτειών για τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, που έχει ήδη μπει στην 11η ημέρα, και για τον αντίκτυπό στην οικονομία του κράτους αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

“Ο πρόεδρος σημείωσε ότι η παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης έχει αρνητικές συνέπειες στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων και πλήττει τις τοπικές οικονομίες σε όλη τη χώρα, οι οποίες εξαρτώνται από τον τουρισμό σε εθνικά πάρκα και μνημεία”, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.