Επανέρχεται σταδιακά η παροχή του νερού στην Λευκωσία

Επανέρχεται σταδιακά η παροχή του νερού στην Λευκωσία, μετά από το πρόβλημα το οποίο προκλήθηκε στον αγωγό Τερσεφάνου, κατά τη διάρκεια των έργων συντήρησης του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, Νίκος Ζαμπακίδης, είπε ότι από 400 κυβικά μέτρα που δίδονταν μέχρι χθες στις 19:00, φτάσαμε σήμερα το πρωί στα 1900 κυβικά μέτρα, με αποτέλεσμα να αρχίσει να εισρέει νερό μέσα στις δεξαμενές της Λευκωσίας.

Ωστόσο, σημείωσε ότι τα νοσοκομεία έχουν αποκατασταθεί πλήρως (Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Απολλώνειο, Ιπποκράτειο και Αρεταίειο), καθώς επίσης πρόσθεσε ότι στις περιοχές, που γειτνιάζουν με τα νοσοκομεία, η παροχή έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Είπε πως η βλάβη στον αγωγό της Τερσεφάνου έχει αποκατασταθεί πλήρως, ωστόσο, σημείωσε ότι η παροχή δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως ακόμα και ότι θα πάρει αρκετό χρόνο.

Είπε ότι το ΣΥΛ θα χρειαστεί όλη την υπόλοιπη ημέρα, για να μπορέσει να υδροδοτήσει τους πλείστους καταναλωτές.

“Δεν είναι απόλυτο ότι θα μπορέσουμε να τους ικανοποιήσουμε όλους”, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση πότε θα φτάσει η παροχή στο 100%, ο κ. Ζαμπακίδης είπε ότι αναμένει σε κάποιο στάδιο αύριο, ωστόσο, σημείωσε ότι δεν μπορεί να πει το πει μετά βεβαιότητας.

“Ευελπιστούμε”, ανέφερε, “ότι δεν θα προκληθούν προβλήματα στο δίκτυο το δικό μας. Διότι καταλαβαίνετε ότι αν προκληθούν προβλήματα στο δίκτυο το δικό μας θα πρέπει να πάμε πίσω. Γι` αυτό χρειάζεται πολλή υπομονή και πολλή προσοχή από εμάς, Οι καταναλωτές ασφαλώς και δεν ευθύνονται σε τίποτα. Η ευθύνη είναι εξ ολοκλήρου δική μας”.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα στον αγωγό της Τερσεφάνου, είπε ότι “δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο, που να μην υπάρχει δεύτερος αγωγός, ο οποίος να υδροδοτεί τη Λευκωσία”, προσθέτοντας πως “είναι πρωτόγνωρο η πρωτεύουσα μιας χώρας να μην έχει τροφοδοτικό αγωγό, κάτι το οποίο λέγεται τα τελευταία 25 χρόνια τουλάχιστον”.