Επί ποδός η Αστυνομία για το τριήμερο του Κατακλυσμού

Αυξημένα μέτρα για την προστασία των πολιτών έχει λάβει η Αστυνομία ενόψει του τριημέρου του Κατακλυσμού. Σε γραπτή του δήλωση, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αδρέας Αγγελίδης αναφέρει ότι η Αστυνομία έχει θέσει ως προτεραιότητα την ασφάλειά των πολιτών, τόσο κατά τη διακίνησή τους στο οδικό δίκτυο, όσο και κατά την απουσία τους από τον τόπο διαμονής τους με την αποτροπή αδικημάτων εις βάρος των ιδίων και της περιουσίας τους από διαρρήξεις και κλοπές ή από πυρκαγιές.

Όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, στόχος της Αστυνομίας, είναι να εξασφαλιστεί ένα αναίμακτο τριήμερο, μακριά από τροχαία δυστυχήματα. Λόγω της αυξημένης τροχαίας κίνησης που αναμένεται να παρατηρηθεί στους αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στα παράλια και τα ορεινά θέρετρα, η Αστυνομία θα λάβει μέτρα για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και για τη διευκόλυνση του κοινού στις διακινήσεις του.

Τα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες περιπολίες, καθώς και ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αφορούν την υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα και την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, παραβάσεις που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων. Επιπρόσθετα, έμφαση θα δοθεί και στην παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους.

Επίσης, την ερχόμενη Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Κατακλυσμού και ιδιαίτερα το απόγευμα, θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα κατά την επιστροφή του κοινού από τις παραλιακές πόλεις προς την πρωτεύουσα.

H Αστυνομία απευθύνει έκκληση για άλλη μια φορά προς τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Επίσης, λόγω του ότι τα τριήμερα αυτά θεωρούνται περίοδοι υψηλού κινδύνου για διαρρήξεις και κλοπές, αφού οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απουσία των ενοίκων που αναχώρησαν για διακοπές, η Αστυνομία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα με περιπολίες. Πέραν όμως των μέτρων που λαμβάνει η Αστυνομία, εφίσταται η προσοχή του κοινού, που θα απουσιάζει από τις οικίες του, να λάβει προληπτικά μέτρα φύλαξης της περιουσίας του ώστε με την επιστροφή του να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

« Ως Αστυνομία καλούμε το κοινό να συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση με τη λήψη δικών του μέτρων για την ασφάλεια, την προστασία και φύλαξη της περιουσίας του», αναφέρεται.