Επίσκεψη Παπούλια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ικανοποιημένος από το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Παπούλιας ενημερώθηκε, από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του υπουργείου και επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, απ’ όπου επικοινώνησε με στρατιωτικά φυλάκια.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σχολίασε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν το αξιόμαχό τους παρά τις οικονομικές περικοπές που αγγίζουν το 50%.

Ο κ. Παπούλιας διερωτήθηκε εάν οι πολλές περικοπές έχουν αντίκτυπο στο αξιόμαχο των ενόπλων Δυνάμεων, για να απαντήσει ο κ. Δένδιας: «Όχι, είμαστε σε αξιοπρεπές επίπεδο».

Σε δήλωσή του ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το επίπεδο ετοιμότητας και εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που, όπως τόνισε, είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια της χώρας και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και της εδαφικής ακεραιότητας σε μία περιοχή που κλυδωνίζεται.