Επίσκεψη Νετανιάχου στη Μόσχα για τη Συρία

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου μεταβαίνει αύριο στη Ρωσία για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

“Ο Ρώσος Πρόεδρος θα έχει συνομιλίες στις 14 Μαΐου με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Ρωσία, με έμφαση στη σημερινή κατάσταση στη Μέση Ανατολή και κυρίως στη Συρία”, ανέφερε το Κρεμλίνο, χωρίς να διευκρινίσει την ώρα και τον τόπο της συνάντησης.

Διπλωματική πηγή, που επικαλείται το δημόσιο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρία-Νοβόστι, είχε δηλώσει το Σάββατο ότι η συνάντηση θα πραγματοποιείτο στην προεδρική κατοικία στο Σότσι, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου είχε δηλώσει το Σάββατο ότι ο κ. Νετανιάχου αναμενόταν αυτή την εβδομάδα στη Ρωσία, ενώ διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Μόσχα και τις χώρες της Δύσης διεξήχθησαν για τη Συρία την περασμένη εβδομάδα και συνοδεύτηκαν από μίαν αντιπαράθεση, μετά την ανακοίνωση για παράδοση εκσυγχρονισμένων ρωσικών πυραύλων εδάφους-αέρος S-300 στο καθεστώς της Δαμασκού.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Νετανιάχου, ο οποίος θα μεταβεί την Τρίτη στη Ρωσία και θα επιστρέψει την ίδια ημέρα, θα επικεντρωθεί στις συνομιλίες του κυρίως στην προγραμματισμένη παράδοση στη Συρία συστοιχιών πυραύλων S-300, σύγχρονων όπλων που μπορούν να καταστρέψουν εν πτήσει αεροσκάφη και κατευθυνόμενους πυραύλους.

Μέλος της ισραηλινής Κυβέρνησης δήλωσε την Κυριακή ότι ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου είναι αποφασισμένος να εμποδίσει την πώληση των ρωσικών αυτών πυραύλων στη Συρία.