Επίσκεψη Κασουλίδη στο Παρίσι

Το Κυπριακό, η κρίση στην Ευρωζώνη, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καθώς και περιφερειακά ζητήματα και θέματα ενέργειας θα συζητηθούν σε συνάντηση που θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης με τον Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς, στο Παρίσι, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ. Κασουλίδης, αναχωρεί τη Δευτέρα, για τριήμερη επίσκεψη στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προετοιμαστεί και η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη γαλλική πρωτεύουσα, στις 12 Ιουνίου.

Την πρώτη μέρα της επίσκεψης του, αναφέρεται, ο κ. Κασουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, στην οποία θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα διμερών σχέσεων, το Κυπριακό, η κρίση στην Ευρωζώνη, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, περιφερειακά ζητήματα και θέματα ενέργειας.

Ακολούθως, ο Κύπριος Υπουργός θα συναντηθεί με τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου Πολ Ζαν-Ορτίζ.

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας Αμπντού Ντιούφ, με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής Bουλής Ελιζαμπέτ Γκουιγκού Guigou, και θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Τιερί Ρεπεντάν.

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα συμμετάσχει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρέσβης της Κύπρου σε βουλευτές των Ομάδων Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει ομιλία σε διάλεξη που διοργανώνει η δεξαμενή σκέψης “IFRI – Institute Francais des Relations Internationales” και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 5 Ιουνίου.