Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας στην Κύπρο

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσουν από τις 26 μέχρι τις 30 Μαΐου οι εκπρόσωποι του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP) από τη Διεύθυνση του Τμήματος για την Ευρώπη, Πέδρο Ολμέδο Πέρες Ρούβιο και Μαρία Αλέιδα ντε Ριέγο.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας αναφέρει πως η  επίσκεψη πραγματοποιείται, μετά από πρόσκληση δική του.

Η αντιπροσωπεία του ICAP θα αφιχθεί στην Κύπρο την Κυριακή 26 του Μάη, μετά από επίσκεψη στην Ελλάδα και την ίδια μέρα στις 18:00 θα έχει συνάντηση με τη Γραμματεία του Κυπρο-Κουβανικού Συνδέσμου Φιλίας.

Την Δευτέρα 27 Μαΐου, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ και το Βάσο Λυσσαρίδη και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Επίσκοπο Κύκκου Νικηφόρο και τον επικεφαλής του Πολιτιστικού Κέντρου Κύκκου κ. Κτίστη.

Ακολούθως, θα επισκεφθούν και θα περιοδεύσουν στην Πάφο, ενώ το βράδυ θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Κούβα που θα πραγματοποιηθεί στο σωματείο του Ατρόμητου Γεροσκήπου.

Την Τρίτη 28 Μαΐου η αντιπροσωπεία του ICAP θα έχει συναντήσεις με τον Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του ΔΗΚΟ Πέτρο Ζαρούνα, με την  ΓΓ του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά, με το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστο Αλέκου, με αντιπροσωπεία του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης, με αντιπροσωπεία του Κέντρου Ερευνών «Προμηθέας» και με αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ .

Το βράδυ θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Κούβα στην Ακρόπολη Λευκωσίας στο οίκημα του σωματείου Καβάζογλου-Μισιαούλη.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου θα επισκεφθούν την Οδό Λήδρας και την Πράσινη Γραμμή, ενώ θα ξεναγηθούν στην πρωτεύουσα και το μεσημέρι η Πρεσβεία της Κούβας θα παραθέσει προς τιμήν τους κοκτέιλ στην οικία του Πρέσβη.

Η αντιπροσωπεία του ICAP θα αναχωρήσει από την Κύπρο την Πέμπτη, 30 Μαΐου.