Επίσκεψη Αβέρωφ, Ζέτας και Πετρίδη στη Λήδρας και στην πλατεία Φανερωμένης

Αβέρωφ: Η πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών, του φίλου Κωνσταντίνου, μαζί με τον Δήμο και την Αρχιεπισκοπή να μετατραπεί το Παρθεναγωγείο Φανερωμένης σε αρχιτεκτονική σχολή, είναι ένα από τα πιο θετικά νέα και για την πόλη της Λευκωσίας αλλά και γενικότερα.

Την οδό Λήδρας και την πλατεία Φανερωμένης επισκέφτηκε σήμερα ο Προέδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου από κοινού με την Υπουργό Εργασίας κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος και της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε σχετικά με τη σημερινή του επίσκεψη, τα εξής:

«Σήμερα βρεθήκαμε με δυο Λευκωσιάτες Υπουργούς, την αγαπητή Ζέτα και τον Κωνσταντίνο αλλά και την Ήρα, κάτοικο στην οδό Λήδρας στην παλιά Λευκωσία, εδώ που πρέπει να χτυπά η καρδιά της Λευκωσίας, που πρέπει να χτυπά η καρδιά της Κύπρου γιατί η Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα μας. Μια πόλη που η περίκλειστη περιοχή τα τελευταία χρόνια, είχε τα δικά της προβλήματα. Η πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών, του φίλου Κωνσταντίνου, μαζί με τον Δήμο και την Αρχιεπισκοπή να μετατραπεί το Παρθεναγωγείο Φανερωμένης σε αρχιτεκτονική σχολή, είναι ένα από τα πιο θετικά νέα και για την πόλη της Λευκωσίας αλλά και γενικότερα.

Θέλουμε το νέο κόσμο, κι είμαι σήμερα με φοιτητές εδώ, με συνεργάτες, τη Νεολαία. Θέλουμε τα νιάτα να δώσουν ζωή και πνοή στη Λευκωσία μας. Και η ίδρυση και η μετακίνηση της αρχιτεκτονικής σχολής σ’ αυτό το ιστορικό κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας είναι το καλύτερο νέο για τους Λευκωσιάτες αλλά και για την κοινωνία γενικότερα.

Από την πλευρά της η κ. Ήρα Ιωάννου, κάτοικος στην περιοχή της Λήδρας, δήλωσε τα εξής:

«Είμαι κάτοικος στην περιοχή κι εργαζόμενη στην περιοχή και δεν μπορώ παρά να χαιρετίσω την προσπάθεια που γίνεται σήμερα και να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και την ομάδα του για την ελπιδοφόρα αυτή πρωτοβουλία και κίνηση να εγκατασταθεί η αρχιτεκτονική σχολή στο κτίριο της Φανερωμένης. Αναμένουμε την ανάπτυξη, αναμένουμε να έρθουν φοιτητές κι επιχειρήσεις που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες των φοιτητών, με την ελπίδα ότι θα έρθουν κι άλλες σχολές, με την ελπίδα ότι θα γυρίσει η κατάσταση που επικρατεί στην παλιά πόλη. Τίθεται θέμα ασφάλειας, με την ανάπτυξη όμως και με την ελπίδα ότι κάποια πράγματα θα αλλάξουν, πιστεύω ότι μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχουμε από αυτήν την κίνηση».