Επίσημη υποδοχή του Προέδρου στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Νέο Δελχί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έτυχε σήμερα επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ινδίας κ. Pranab Mukherjee στο Προεδρικό Μέγαρο της χώρας στο Νέο Δελχί.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφθασε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος κ. Mukherjee, στην παρουσία του Πρωθυπουργού της Ινδίας κ. Narendra Modi, ενώ στρατιωτικό άγημα και τάγμα έφιππων απέδιδαν τιμές.

Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Κύπρου και Ινδίας και ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθεώρησε στρατιωτικό άγημα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ,την παρουσία του Προέδρου και του Πρωθυπουργού της Ινδίας, προέβη σε δήλωση στα Ινδικά ΜΜΕ.

Στη δήλωση του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι Κύπρος και Ινδίας έχουν μακρόχρονες εξαίρετες σχέσεις και «προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας σε πολλούς τομείς, όπως, ανάμεσα σε άλλους, της Ενέργειας, της τεχνολογίας, του τουρισμού, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης.

Εργαζόμαστε μαζί στην Κοινοπολιτεία όπως και στον ΟΗΕ. Έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία. Την ίδια ώρα εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για τη θέση αρχών της Ινδίας προς τις προσπάθειες για εξεύρεση ειρηνικής λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό όπως και τον λαό της Ινδίας για την υποστήριξη τους.

Ως κράτος μέλος της ΕΕ θα είμαστε ο εκπρόσωπος της Ινδίας εντός της Ένωσης και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί σε όλα τα διεθνή βήμα και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η συνοδεία του αποχώρησαν από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου το βράδυ θα επιστρέψουν για να παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Ινδός Πρόεδρος.