Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας στην Αίγυπτο

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, έπειτα από πρόσκληση του Αιγύπτιου ομολόγου του Στρατηγού Mohamed  Zaki.

Ο κ. Αγγελίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Υπουργείου Άμυνας θα γίνει επίσημα δεκτός στο Υπουργείο Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου από τον ομόλογό του και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Κατά τις συνομιλίες θα συζητηθούν θέματα περιφερειακής ασφάλειας και συνεργασίας, η ενεργειακή ασφάλεια και προοπτικές συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι διμερείς σχέσεις και τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυσή τους καθώς και λοιπά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως ο κ. Υπουργός θα επισκεφθεί το  Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης και περαιτέρω αναβάθμισης των άριστων σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου σε επίπεδο Υπουργείων Άμυνας, οι οποίες έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα και ενδυναμώνονται περαιτέρω τα τελευταία χρόνια, με την υπογραφή Μνημονίων Στρατιωτικής Συνεργασίας, την πραγματοποίηση κοινών εκπαιδεύσεων και ασκήσεων, πολλές από τις οποίες σε τριμερές επίπεδο με την Ελλάδα.