Επίσημη επίσκεψη Προέδρου Αναστασιάδη στη Γερμανία

Την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει στη Γερμανία, όπου θα πραγματοποιήσει τετραήμερη επίσημη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συνάντηση με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Την Τρίτη 6 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, με την οποία θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας και ακολούθως θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Την Τετάρτη 7 Μαΐου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Norbert Lammert.

Την ίδια μέρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στις εργασίες της Γερμανικής Εταιρείας Εξωτερικής Πολιτικής η οποία είναι Δεξαμενή Σκέψης.

Το βράδυ της 7ης Μαΐου ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο Αμβούργο, όπου την επομένη το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σενατείας του Αμβούργου και Δήμαρχο της πόλης OIaf Scholz.

Αργότερα, ο Πρόεδρος θα απευθύνει χαιρετισμό σε γεύμα που παραθέτουν το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο του Αμβούργου και το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Κατά την παραμονή του στη Γερμανία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ.

Στο μεταξύ, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση, στις 6 Μαΐου, με τον Γερμανό ομόλογό του Wolfgang Schäuble, ενώ ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων θα συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τις επαφές του στο Αμβούργο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από το Αμβούργο για την Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης 8 Μαΐου.